nemzetisport.hu 2019.05.17 21:51 Frissítve: 2019.05.18 14:03

El: az azeri szövetség szavatolja Mhitarjan biztonságát

Az Arsenal még mindig nem döntötte el, hogy elviszi-e Henrih Mhitarjant az azeri fővárosban rendezendő Európa-liga-döntőre, mert Azerbajdzsán és Örményország között továbbra sincs megfelelő diplomáciai kapcsolat. Ugyanakkor az Azeri Labdarúgó-szövetség főtitkára elárulta: az UEFA felé a kormányzati szerveknek garantálniuk kellett, hogy az örmény támadó számára biztonságos lesz Bakiba utazni.

Még nem tudni, ott lesz-e a döntőn (Fotó: AFP)

 

Mhitarjan a Dortmund és az Arsenal játékosaként is rendszeresen kihagyta az Azerbajdzsánban játszott tétmérkőzéseket az elmúlt években. Az örmény válogatott csapatkapitánya nem utazott el sem a Gabala, sem a Qarabag elleni Európa-liga-mérkőzésre, mivel klubjai féltették az azeri közönségtől. Az országok közötti elmérgesedett viszony már évtizedek óta fennáll, amely a hegyi-karabahi háborúra vezethető vissza, s ez áll annak a hátterében is, hogy az Arsenal még nem döntötte el, elviszi-e magával örmény támadóját.

Mindenesetre az Azeri Labdarúgó-szövetség főtitkára, Elkhan Mammadov elárulta, nincs semmilyen akadálya annak, hogy az örmény csatár beutazzon az országba, és részt vegyen csapatával az Európa-liga döntőjében.

„Az azeri kormányzat biztosította az UEFA-t arról, hogy Mhitarjan számára semmilyen biztonsági problémát nem jelent majd, hogy ideutazzon Bakiba, és pályára lépjen a döntőben, sőt, az UEFA még az Arsenal fináléba jutása előtt kérte tőlünk ezeket a garanciákat” – idézte Mammadov főtitkárt a Guardian.

Azt már csak a lap teszi hozzá, hogy az Arsenal Qarabag ellen El-csoportkörös meccsére ugyanezeket a garanciákat biztosította az azeri szövetség, ám akkor a londoni klub úgy döntött, nem kockáztatja meg játékosa utazását.

2020.05.11 21:36:11

Európa-liga SOMOGYI ZSOLT

Hat Gera-gól az El-idényben – azóta nem lépett pályára magyar futballista európai kupadöntőben.

2020.05.11 19:48:28

Európa-liga BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Alázatosan nem a saját góljait emeli ki a kerek évforduló apropóján.

2020.03.12 18:36:16

Európa-liga BACSKAI JÁNOS

Gyakorlatilag a legjobb nyolc közé jutott a United, de hogy mikor lesz a visszavágó, és mikor a következő kör...

2020.02.28 17:38:06

Európa-liga B. J.

Jobban kezdtek Szoboszlaiék, a magyar középpályás gólpasszt adott, de André Silvával nem bírtak.

2020.02.27 13:29:59

Európa-liga H. D.

A hosszabbítás legvégén Juszef el-Arabi az El-nyolcaddöntőbe lőtte a görög csapatot.