El: az azeri szövetség szavatolja Mhitarjan biztonságát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.17. 21:51
null
Még nem tudni, ott lesz-e a döntőn (Fotó: AFP)
Az Arsenal még mindig nem döntötte el, hogy elviszi-e Henrih Mhitarjant az azeri fővárosban rendezendő Európa-liga-döntőre, mert Azerbajdzsán és Örményország között továbbra sincs megfelelő diplomáciai kapcsolat. Ugyanakkor az Azeri Labdarúgó-szövetség főtitkára elárulta: az UEFA felé a kormányzati szerveknek garantálniuk kellett, hogy az örmény támadó számára biztonságos lesz Bakiba utazni.

 

Mhitarjan a Dortmund és az Arsenal játékosaként is rendszeresen kihagyta az Azerbajdzsánban játszott tétmérkőzéseket az elmúlt években. Az örmény válogatott csapatkapitánya nem utazott el sem a Gabala, sem a Qarabag elleni Európa-liga-mérkőzésre, mivel klubjai féltették az azeri közönségtől. Az országok közötti elmérgesedett viszony már évtizedek óta fennáll, amely a hegyi-karabahi háborúra vezethető vissza, s ez áll annak a hátterében is, hogy az Arsenal még nem döntötte el, elviszi-e magával örmény támadóját.

Mindenesetre az Azeri Labdarúgó-szövetség főtitkára, Elkhan Mammadov elárulta, nincs semmilyen akadálya annak, hogy az örmény csatár beutazzon az országba, és részt vegyen csapatával az Európa-liga döntőjében.

„Az azeri kormányzat biztosította az UEFA-t arról, hogy Mhitarjan számára semmilyen biztonsági problémát nem jelent majd, hogy ideutazzon Bakiba, és pályára lépjen a döntőben, sőt, az UEFA még az Arsenal fináléba jutása előtt kérte tőlünk ezeket a garanciákat” – idézte Mammadov főtitkárt a Guardian.

Azt már csak a lap teszi hozzá, hogy az Arsenal Qarabag ellen El-csoportkörös meccsére ugyanezeket a garanciákat biztosította az azeri szövetség, ám akkor a londoni klub úgy döntött, nem kockáztatja meg játékosa utazását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik