El: „A Videoton kerete hosszú európai túrára is alkalmas”

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.06.28. 18:26
null
Marko Nikolics szerint nem szabad türelmetlennek lennie a csapatnak (Fotó: Török Attila)
Marko Nikolics, a bajnoki ezüstérmes Videoton FC szerb vezetőedzője nagyon bízik a máltai Balzan FC elleni továbbjutásban a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének első fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén pedig jó eredményt remél.


A klub szerdai sajtótájékoztatóján a tréner hangsúlyozta, hogy tisztelik az ellenfelet, mert – ahogy fogalmazott – ma már a máltai labdarúgásról sem szabad úgy beszélni, mint 15–20 évvel ezelőtt. Mint mondta, ellenfelüket profi futballisták, köztük szerb és brazil légiósok alkotják.

Marko Nikolics szerint „élesen" kell majd játszaniuk, de nem türelmetlenül. Hozzátette, motivált a csapat és reményei szerint ott lesz a második körben.

Kérdésre válaszolva elmondta, a játékoskeret „hosszú európai túrára" is alkalmas, viszont nem kíván ennyire „előreszaladni", csak a csütörtöki találkozóval foglalkozik. Kötelezettségük van a szurkolók, a vezetők és az egész ország felé, mert bizonyítaniuk kell, hogy a magyar futball nincs rossz állapotban – fogalmazott.

Közölte, az előző szezonban keveset játszó labdarúgókra is szüksége van, hiszen nem 10-12 játékossal akarja végigjátszani a következő heteket, amikor egyszerre több fronton kell majd helytállniuk. Megjegyezte: nincsenek bérelt helyek a csapatban.

Juhász Roland csapatkapitány kiemelte, hogy a rövid pihenő ellenére mentálisan felfrissültek, fizikailag rendben vannak, és egyre jobban meg tudják valósítani a pályán azokat a dolgokat, amiket a szakvezetés kér tőlük. Reményét fejezte ki, hogy csütörtökön és a visszavágón mindez visszaköszön a játékban és az eredményességben is.

Megerősítette, hogy tisztelik a máltai ellenfelet, de a pályán érvényre kívánják juttatni nagyobb tudásukat.

Kérdésre válaszolva elmondta: a magyar futball jó megítéléséhez elengedhetetlen a klubok jó európai kupaszereplése, ezért reméli, hogy mindegyik csapat sokáig állva marad.

A Videoton–Balzan találkozót a felcsúti Pancho Arénában rendezik csütörtökön 20.45 órakor. A visszavágóra jövő csütörtökön kerül sor, s amennyiben a székesfehérváriak továbbjutnak, az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztesével játszhatnak.

A VIDEOTON KERETE
Kapusok:
1 Horváth Tamás, 13 Zöldesi Illés, 74 Kovácsik Ádám
Védők: 3 Vinícius, 5 Fiola Attila, 6 Fejes András, 11 Loic Nego, 22 Stopira, 23 Juhász Roland, 25 Tamás Krisztián, 30 Szolnoki Roland
Középpályások: 8 Anel Hadzic, 10 Kovács István, 15 Sejben Viktor, 17 Pátkai Máté, 27 Bódi Ádám, 31 Barczi Dávid, 33 Varga József, 99 Asmir Suljic
Támadók: 7 Danko Lazovics, 9 Mirko Maric, 14 Bévárdi Zsombor, 44 Marko Scsepovics, 49 Géresi Krisztián
Vezetőedző: Marko Nikolics

EURÓPA-LIGA
1. SELEJTEZŐKÖR, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Június 29.
(csütörtök)
18.45: Ferencváros (magyar)
–Jelgava (lett)
18.45: Beitar Jeruzsálem (izraeli)–Vasas (magyar)
20.45: Videoton FC (magyar)–Balzan (máltai)

VISSZAVÁGÓK
Július 4. (kedd)
17:45:
Balzan (máltai)–Videoton FC (magyar)
Július 6. (csütörtök)
17.30: Jelgava (lett)–Ferencváros (magyar)
20.30: Vasas (magyar)–Beitar Jeruzsálem (izraeli)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik