Egygólos Fulham-siker Gera-gólpasszal

Vágólapra másolva!
2010.04.01. 23:08
null
Gera (fehérben) gólpasszal segítette győzelemhez a Fulhamet (Fotó: Reuters)
Címkék
A Fulham együttese 2–1-re győzte le a Wolfsburgot a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A hazai találatokon Bobby Zamora és Damien Duff osztozott, Gera Zoltán egy gólpasszt osztott ki. A németektől Alexander Madlung szépített a 89. percben.

A Juventus elleni nagyszerű győzelem után a német bajnok Wolfsburg várt a Fulhamre. Az angol együttesben természetesen ezúttal is szerepet kapott a sorozat házi gólkirálya, az öt találatnál járó Gera Zoltán.

Nagyon álmosan kezdtek a csapatok, az első húsz percben helyzetet nem igazán jegyezhettünk fel. Érdekes volt, hogy Roy Hodgson, a Fulham edzője az amúgy támadó középpályás Simon Daviest a jobbhátvéd posztra nevezte, igaz, feladatához tartozott, hogy segítse az akciókat.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg az Európa-ligát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A félidő legnagyobb helyzete másodpercekkel a lefújás előtt jött, ekkor Damien Duff gyönyörűen tartotta a labdát, majd az érkező Clint Dempsey elé gurított, ám a Juventus ellen a negyedik gólt szerző amerikai ezúttal csúnyán kapu mellé belsőzött.

Szünet után sokkal aktívabban kezdett a Wolfsburg, és ha Edin Dzeko nem lepődik meg annyira Brede Hangeland hatalmas hibáján, akár a vezetést is megszerezhette volna a német csapat. Annak, hogy a norvég óriás alászaladt egy beadásnak, végül nem lett következménye, hiszen a bosnyák támadó hét méterről, tisztán a kapu mellé fejelt.

Az általában remek teljesítményt nyújtó skandináv gyengébb napot fogott ki, a 64. percben is elvétett egy beadást, ám szerencséjére Dzeko ezúttal sem tudott élni vele. A két hiba között azonban a Fulham kétgólos vezetést szerzett.

Előbb Gera remek keresztbeívelése találta meg Zamorát, és az egy nappal korábban még betegeskedő támadó egy csel után higgadtan lőtt 17 méterről a jobb sarokba (1–0). Néhány perccel később Zamora az előkészítő szerepében tündökölt, visszagurított labdáját az 50. európai kupamérkőzését játszó Duff helyezte a jobb sarokba (2–0).

A Fulham előnye viszont a lefújás előtt egy gólra csökkent: egy kisszöglet után Alexander Madlung nagy erővel fejelt a léc alá (2–1). Ezzel a találattal a Wolfsburg reményei megnőttek, a visszavágón már egy 1–0-s siker elég lenne a német csapatnak. Gera Zoltán végig a pályán volt.

 GERA GÓLPASSZA ZAMORÁNAK
 

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Fulham–Wolfsburg 2–1 (Zamora 59., Duff 63., ill. Madlung 89.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik