Dzsudzsák: „Nem kell félteni a Lokit!”

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 16:53
null
Dzsudzsák Balázs és Koman Vladimir csapataik Európa-liga-mérkőzése után (Fotó: Szabó Miklós)
Dzsudzsák Balázs, a PSV magyar légiósa a labdarúgó Európa-liga csütörtöki játéknapja előtt saját csapata ukrajnai fellépéséről, valamint volt klubja, a DVSC-TEVA Sampdoria elleni idegenbeli mérkőzéséről nyilatkozott a Nemzeti Sportnak. Munkatársunk először a hétvégi sérülése gyógyulásáról érdeklődött a válogatott középpályásnál.

– Elárulom, nem jöttem volna le a pályáról, ám az edzőnk azt hihette, hogy meghúzódtam, ezért gyorsan lehívott. Az egészségügyi stáb biztos, ami biztos alapon megvizsgált, majd közölte velem a megnyugtató diagnózist: egy hasonló mozdulat ugyan tízből kilenc futballistánál szakadást idézne elő, én vagyok a tizedik, és ezért legyek hálás az édesapámnak, akitől remek géneket örököltem. Úgyhogy ezúton is üzenem: kösz, apu!

GÓLOKAT ÉS SIKERT VÁR A SAMPDORIA VÉDŐJE

Augusztus 29., a Lazio elleni bajnoki óta nem nyert tétmérkőzést a Sampdoria, és Fabrizio Cacciatore, a genovaiak védője bízik abban, hogy a rossz sorozat megtörik a DVSC ellen, az Európa-ligában. „Kár, hogy az Udinese ellen sem győztünk, mert egy győzelem önbizalmat adott volna. Most az a feladatunk, hogy keményen dolgozzunk, és megszerezzük ezt az önbizalom-növelő sikert a Debrecen ellen, megörvendeztetve szurkolóinkat. Az utóbbi meccseken nem értünk el jó eredményeket, de nincs ok a pánikra” – nyilatkozta Cacciatore.

– Önök már játszottak a Sampdoriával. Milyen esélyt ad volt csapatának, a Lokinak Genovában?

– Nem kell félteni a Lokit! Leadtam a drótot, Czvitkovicsék tisztában vannak vele, mi szükséges ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzenek. A bátorságon sok múlik. Az igazat megvallva, engem nem nyűgöztek le az olaszok, a Serie A negyedik helyén végző együttestől többet vártam. Ezt az eindhoveni egy egy ellenére mondom: az első perctől fogva az utolsóig uraltuk a meccset, csak a helyzetkihasználással akadt gondunk – nem is kevés. Állítom, a DVSC nem esélytelen Genovában, minél tovább húzza ki kapott gól nélkül, annál inkább bízhat a kontráiban. Giampaolo Pazzinire, Antonio Cassanóra és Koman Vladimirra viszont nagyon figyelni kell, meglátásom szerint elsősorban rajtuk múlik, hogyan teljesít a Sampdoria.

– Válogatottbeli társa nevét nem csupán udvariasságból említette?

– Most őszintén: Volinak szüksége van arra, hogy udvariaskodjak vele? A tapasztalat beszél belőlem, jó futballista, aki sokat segíti a támadásokat. Ellenünk például mesteri gólpasszt adott. Kívánom neki, hogy csütörtökön is adjon egyet, és így a Samp végezzen megint egy egyre. Ez az eredmény alighanem tetszene a Lokinak is, és megfelelne nekünk is.

– Mit vár az Önök harkivi mérkőzésétől?

– Nem lesz sétagalopp, a debreceniek, illetve a szakmai stábunk egybehangzó véleménye alapján kiváló csapat vendégei leszünk. A mi braziljaink ismerik az ő braziljaikat, és már mondták: noha nem világklasszisok, nem rosszak, sőt.

– Jobbak, mint Önök?

– Nem hinném. Úgy gondolom, ezt a csoportot a PSV-nek kell megnyernie, a második helyért meg csatázzon a Sampdoria és a Debrecen.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT KÖVETKEZŐ EB-SELEJTEZŐJÉRŐL IS SZÓ ESIK – A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK EL.

A Sampdoria–Debrecen találkozót a STORY TV4 élőben közvetíti csütörtökön 19 órától!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik