Dzsudzsák a debreceniek edzésén kémkedett

Vágólapra másolva!
2010.11.02. 07:41
null
Dzsudzsák Balázs megleste, mivel készülnek a PSV ellen a debreceniek (fotó: Németh Ferenc – archív)
Címkék
Váratlan, de kedves vendéget köszöntöttek a DVSC-TEVA hétfő délutáni edzésén. Dzsudzsák Balázs figyelte korábbi klubja gyakorlását, ami csak azért érdekes, mert éppen a korábbi Loki-kedvenc klubja, a holland PSV vendége lesz csütörtök este a magyar bajnok az Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában.

 

„Kis túlzással: lassan többet vagyok a Loki-játékosokkal, mint holland klubtársaimmal” – nevetett Dzsudzsák Balázs. No igen: a debreceniek hétfői edzését a PSV 31-szeres magyar válogatott futballistája is megnézte. Hogyan? Hiszen ő csütörtökön ellenfél lesz! Az Európa-ligában: PSV–DVSC…

Más helyeken ilyenkor zárt kapuk mögött készül a csapat, még barát sem teheti be a lábát, nemhogy ellenfél…

„Hétfőn találkoztam Czvitkovics Péterrel és Laczkó Zsolttal – magyarázta meg kissé meglepő jelenlétét a szélső. – Ők hívtak meg a tréningre, és mondhatom, nagyon jó volt újra a Loki edzésére megérkezni. Attól nem kellett tartanom, hogy nem engednek be a bejáratnál, mert ellenséges kém lennék… Nagy szeretettel fogadott mindenki. Ráadásul a Loki eindhoveni szálláshelye a lakásomtól néhány lépésre lesz, szóval szerda este is meglátogatom volt csapatomat. Már ha nem zavarom. Ja, azt meg nem is mondom, hogy csütörtök este is találkozunk…”

Tudni kell, hogy a holland klub szombati bajnokija (vereség, 0–1 a Twente ellen) után két szabadnapot kaptak a labdarúgók, Dzsudzsák Balázs pedig vasárnap hazarepült, és kedden utazik vissza Hollandiába – a délutáni foglalkozásra éppen visszaér. Szakmai felvetés (ha már Debrecenben kaptuk el a PSV klasszisát): hogyan értékeli a leendő ellenfél, azaz a magyar bajnok edzését?

„Jó kis tréning volt, egymás közti játékot láttam – beszélt tapasztalatairól Dzsudzsák Balázs. – Jól pörögtek a srácok, mindenki nagy intenzitással dolgozott. Hogy mire lehet képes a Loki nálunk? Nehéz kérdés, az várható, hogy mi dominálunk majd és irányítjuk a mérkőzést. Gondoljon bele: a Debrecen Budapesten is a védekezésre koncentrált leginkább, ezért arra számítok, ez még inkább így lesz a mi stadionunkban is. Remélem, a csütörtöki meccs azért lényegesen szórakoztatóbban alakul, mint volt a legutóbbi találkozásunk.”

A CIKK FOLYTATÁSA A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATÓ!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik