THURY GÁBOR
THURY GÁBOR
2019.08.23 00:00

Csak pozitívan! – Thury Gábor jegyzete

 

Ha abból indulok ki, hogy a Ferencváros nem kapott gólt idegenben, akkor a zöld-fehérek szempontjából jó eredmény a 0–0 az Európa-liga csoportkörébe jutásért kiírt Suduva–FTC összecsapás első mérkőzésén. Ha azt veszem, hogy a Fradi piaci értéke majd’ négyszerese a litvánok keretének, akkor bizony a döntetlen nem vigasztaló, még akkor sem, ha idegenben érte el a csapat. Ha abba is belegondolok, hogy a Suduva gólt szerez az Üllői úton, akkor…

 
Ferencváros: gól nélküli döntetlen az El-párharc első felvonásán
Lovrencsics: Olykor nyolcan-tízen védekeztek a kapujuk előtt

De legyünk pozitívak: még hátravan a visszavágó, amelyen remélhetően a fradisták nem a 41. percben lőnek először az ellenfél kapujára. Az is tény, hogy a hazaiak – akárcsak a Maccabi Tel-Aviv elleni előző körben – nem cifrázták a játékot, ugyanúgy kontrákra rendezkedtek be, mint az izraeli együttes ellen. Bejött, miért változtattak volna a litvánok?!

Nem feltétlenül szakmáznék, de egy mondat ide kívánkozik: szinte érthetetlen, hogy a Dinamo Zagrebnél jóval szerényebb játékerőt képviselő Suduva ellen általában a harmadik ferencvárosi átadás ellenfélhez ment – meg úgy egyáltalán, egyetlen váratlan megoldást sem lehetett látni… Más kérdés, hogy a második félidő helyzetei alapján a zöld-fehéreknek nyerniük kellett volna.

Megértem, ha az El csoportkörébe jutásért a klubnak járó összeg nagysága béklyót tesz a játékosok lábára, másképpen fogalmazva nagy a nyomás, de a sport részben attól az, ami, hogy a profiknak mondott sportolók elbírják a teher rájuk eső részét. Ilyenkor persze abban bízik az ember, hogy a visszavágón a hazai pálya előnye gólban vagy gólokban is megmutatkozik. Összességében jobb volt a Fradi, de ezt még be kell bizonyítania, alapnak mindenesetre jó ez a döntetlen.

Szórakozásból ilyen színvonalú meccset ritkán néz meg az ember, kivéve, ha magyar csapat lép pályára, s nagyon bízunk valamiben. Az odavágót látva a továbbjutási reményeket illetően maradjunk annyiban, a litván együttesnek eddig nem hozott szerencsét, ha a főtáblára jutásért ellenfele zöld-fehérben játszott…

2019.09.05 10:10:14

Európa-liga PÓR KÁROLY

BL/El. Megnéztük, mi az, ami Rebrovnál működött Doll-lal szemben, és azt is, mi volt a gond Fehérváron.

2019.09.03 18:27:46

Európa-liga I. SZ.

A Ferencváros az Espanyollal, a Ludogoreccel és a CSZKA Moszkvával került egy csoportba.

2019.08.30 23:37:49

Európa-liga VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az idén a Ferencváros lépte át a küszöböt.

2019.08.30 12:56:44

Európa-liga PÓR KÁROLY

Rebrov egy évvel ezelőtt azt vállalta, csoportkörbe vezeti a Fradit, és meg is csinálta azt, ami Dollnak öt év alatt nem sikerült.