Az Everton kiejtette Németh Krisztián klubját

Vágólapra másolva!
2009.12.02. 21:08
Címkék
Nem juthat már tovább az Európa-liga G-csoportjából Németh Krisztián együttese, az AEK Athén: a magyar csatárt nélkülöző görögök hazai pályán kaptak ki 1–0-ra az Evertontól. Az angolok sikerükkel továbbjutottak a sorozat legjobb 32 csapata közé, csakúgy mint a Benfica, a Salzburg, a Villarreal és a Fenerbahce.

Jónak (kékben) nagy érdemei voltak az Everton góljában (Fotó: Reuters)
Jónak (kékben) nagy érdemei voltak az Everton góljában (Fotó: Reuters)
Jónak (kékben) nagy érdemei voltak az Everton góljában (Fotó: Reuters)
Jónak (kékben) nagy érdemei voltak az Everton góljában (Fotó: Reuters)
Jónak (kékben) nagy érdemei voltak az Everton góljában (Fotó: Reuters)

 

G-CSOPORT

A kvartettben élen álló Salzburgnak egy pont is elég lett volna ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét a sorozat legjobb 32 csapata között - igaz, ez a feladat nem ígérkezett könnyűnek, mivel a vendég Lazio számára kulcsfontosságú volt a mérkőzés.

A hazaiak azonban tovább folytatták jó szereplésüket (korábbi négy mérkőzésük mindegyikét megnyerték), és a második félidő elején Rabiu Afolabi góljával megszerezték a vezetést. Igaz, a rómaiak nem adták fel, de erejükből csak egyszeri egyenlítésre futotta: Tchoyi góljára már nem érkezett olasz válasz - így a Salzburg túl is teljesítette feladatát, egy pont helyett hármat szerzett.

A Villarreal kihasználta a Lazio botlását, és némi nehézségek árán, de legyőzte az eddig gólt sem szerző Levszki Szófiát, így a spanyol együttes is továbbjutott a következő körbe.

H-CSOPORT

A H-csoport éllovasainak csatáját az idegenben játszó Fenerbahce nyerte meg Diego Lugano második félidőben esett góljával, ezzel a sorozat selejtezőjében a Budapest Honvédot búcsúztató török együttes a csoportelsőséget is megszerezte.

A Twente még kiharcolhatja a továbbjutást, ha az utolsó fordulóban jó eredményt ér el a Steuau Bucuresti otthonában, ami a jelek szerint nem túl nehéz: a románok eddig hazai pályán gólt sem lőttek, és csak egy döntetlenre voltak jók.

A selejtezőben az Újpestet búcsúztató Steuaua egyébként ma este növelte döntetlenjei számát a Sheriff elleni mérkőzésen: a találkozón a házigazdák a hajrában szereztek vezetést, de a románok egyenlíteni tudtak.

I-CSOPORT

A sérülés után lábadozó Németh Krisztiánt nélkülöző AEK Athénnak mindenképpen győznie kellett az Everton ellen továbbjutási reményei életben tartásához - ráadásul a görögöket a Goodison Parkban elszenvedett 4-0-s zakó miatti visszavágás vágya is fűthette.

Ennek ellenére a hazaiak szempontjából nem indult jól a mérkőzés, ugyanis az Everton már a hatodik percben megszerezte a vezetést. Az akcióban nagy érdemei voltak Jónak: a brazil támadó nagyszerűen tartotta meg a labdát a védők szorításában a tizenhatos előtt, majd a bal oldalon felfutó Gyinyijar Biljaletgyinov elé tálalt, aki a rövid felső sarokba bombázott.

A folytatásban a hazaiak becsülettel próbálkoztak, de az átütő erő hiányzott a játékukból, így vereségükkel elbúcsúztak a további küzdelmektől, az Everton pedig továbbjutott a következő körbe.

A csoport másik mérkőzésén az éllovas Benfica a BATE Boriszov otthonába látogatott, és az első 45 percben nem tudta feltörni a fehéroroszok védelmét. A fordulás után azonban fordult a kocka is, először Javier Saviola, majd Fábio Coentrao is betalált, bebiztosítva ezzel a portugálok továbbjutását, illetve csoportelsőségét.


EURÓPA-LIGA
G-CSOPORT  
Salzburg (osztrák)–Lazio (olasz) 2–1 (Afolabi 52., Tchoyi 78., ill. Foggia 57.)
Levszki Szófia (bolgár)–Villarreal (spanyol) 0–2 (Rossi 36., Senna 85.)
H-CSOPORT   
Sheriff (moldovai)–Steaua (román) 1–1 (Diedhiou 83., ill. Toja 87.)
Twente (holland)–Fenerbahce (török) 0–1 (Lugano 70.)
I-CSOPORT   
BATE Boriszov (fehérorosz)–Benfica (portugál) 1–2 (D. Luíz 69. – öngól, ill. Saviola 46., F. Coentrao 63.)
AEK Athén (görög)–Everton (angol) 0–1 (Biljaletgyinov 6.)

 

 

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Salzburg55008–2+6 15
2. Villarreal53028–5+3 9
3. Lazio52039–90 6
4. Levszki Szófia50050–9–9 0

 

 A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fenerbahce54017–3+4 12
2. Twente52124–5–1 7
3. Sheriff51224–40 5
4. Steaua Bucuresti50322–5–3 3

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Benfica540111–2+9 12
2. Everton53027–8–1 9
3. BATE Boriszov51136–9–3 4
4. AEK Athén51134–9–5 4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik