Az Atlético és az Udinese is a végén mentett pontot

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 21:24
null
A Rennes közel állt a győzelemhez az Atlético Madrid ellen (Fotó: Reuters)
Az Atlético Madrid 1–1-es döntetlent játszott a francia Rennes otthonában az Európa-liga I-csoportjának második fordulójában. A Celtic és az Udinese glasgow-i találkozóján is 1–1-es döntetlen született, és mindkét vendégcsapat a hajrában egyenlített.

I-CSOPORT

Az Atlético Madrid a Rennes-nel csapott össze Franciaországban, és a meccs első helyzete a hazaiak előtt adódott: Víctor Montano próbálkozott, de Thibaut Courtois magabiztosan védett.

Öt perccel később már a másik kapu előtt adódott nagy lehetőség: Adrián lőtt kapura, de Benoit Costil jobb lábbal hatalmasat védett.

A szünet előtti pillanatokban a Rennes előtt adódott két lehetőség: előbb Jires Kembo Ekoko lövése súrolta a kapufát, majd Montano fejese tévesztett célt nagy helyzetben.

A második félidőben tovább nyomott a hazai együttes, és néhány lehetőség után az 56. percben meg is szerezte a vezetést. Montano tetszetős összjáték után középről lőtt kapura nagy erővel, és a labda Álvaro Domínguez hátán irányt változtatva a kapu jobb oldalában kötött ki. 1–0

Egy perccel később Falcao azonnal egyenlíthetett volna, de nem sikerült betalálnia az ötösről nagy helyzetben.

A 87. percben azonban gólt szereztek a madridiak. Salvio jobb oldali beadását követően Falcao nem találta el a labdát, de a hazai védők elaludtak, és Juanfran a léc alá lőtt. 1–1

Több gól már nem született, így döntetlennel ért véget a találkozó.

A csoport másik meccsén az Udinese a kizárt Sion jogán induló Celtickel csapott össze Glasgow-ban.

A skótok már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Gary Hooper vitte be a labdát a vendégek tizenhatosán belülre, de Joel Ekstrand lerántotta, és a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Ki Szung Jung lőtte védhetetlenül az olasz együttes kapujába. 1–0

A 29. percben ismét Hooper veszélyeztetett de Samir Handanovic vetődve mentett.

A második félidőben sokáig úgy tűnt, hogy a Celtic megnyeri a mérkőzést, de a 88. percben Neuton elesett a tizenhatoson belül, és a játékvezető kétes szituációban büntetőt ítélt. A tizenegyest Almen Abdi belőtte, így 1–1 lett a végeredmény.

G-CSOPORT

Az Austria Wien a Malmö vendégeként győzedelmeskedett, és szerezte meg első győzelmét az Európa-liga folyó idényében. Az Alkmaar szintén idegenben szerzett nagyon értékes pontot az ukrán Metaliszt Harkiv ellen.

A csoport rangadóján az Alkmaar közel állt ahhoz, hogy megszerezze második győzelmét, hiszen sokáig vezetett Altidore góljával, azonban a Harkiv nem sokkal a mérkőzés vége előtt egyenlíteni tudott, így legalább az egyik pontot otthon tudta tartani. A másik mérkőzésen a Malmö hazai pályán kapott ki az Austria Wientől, így továbbra is a csoport utolsó helyén áll nyeretlenül.

H-CSOPORT

A Braga az FC Bruges-t fogadta. A portugál együttes az 53. percben megszerezte a vezetést Hélder Barbosa révén, és sokáig úgy tűnt, hogy pontot mindenképpen szerez a találkozón, ám a vendégek a 71. percben egyenlítettek Joseph Akpala találatával, majd az utolsó pillanatban Ryan Donk győztes gólt szerzett.

A csoport másik meccsén is 2–1-es vendégsiker született: idegenben szerezte meg első győzelmét a Birmingham City a szlovén Maribor ellen. A Championshipben szereplő együttes a 29. percben hátrányba került, de Chris Burke a 64. percben szép góllal egyenlített, majd negyedórával később Wade Elliott győztes találatot ért el.

 

A CSOPORTOK ÁLLÁSA
G-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. AZ 2 1 1 5–2 +3 4
2. Metaliszt Harkiv 2 1 1 3–2 +1 4
3. Austria Wien 2 1 1 3–3 0 3
4. Malmö 2 2 2–6 –4 0
H-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. FC Bruges 2 2 4–1 +3 6
2. Braga 2 1 1 4–3 +1 3
3. Birmingham City 2 1 1 3–4 –1 3
4. Maribor 2 2 1–4 –3 0
I-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. Atlético Madrid 2 1 1 3–1 +2 4
2. Udinese 2 1 1 3–2 +1 4
3. Rennes 2 1 1 2–3 –1 1
4. Celtic 2 1 1 1–3 –2 1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik