Az Atlético ellen vívják a finálét Geráék

Vágólapra másolva!
2010.04.29. 23:48
null
Forlán párharcban lőtt góljai döntőt értek (fotó: Action Images)
Címkék
A Liverpool kilencven perc játék után 1–0-ra vezetett az Atlético Madrid ellen az Európa-liga elődöntőjének második mérkőzésén, ám a hosszabbításban mindkét csapat egy-egy gólt szerzett Josszi Benajun, illetve Diego Forlán révén, így 2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljával a spanyol csapat jutott a hamburgi fináléba.

Az Atlético Madrid kezdte előnyből a visszavágót, hiszen Diego Forlán szerencsésnek mondható találatával Madridban 1–0-ra nyert a spanyol csapat, ám alig telt el tíz másodperc és majdnem elolvadt a vendégek előnye.

A középkezdés után Josszi Benajun lépett ki két védő között a jobbösszekötő helyén, éles szögből, de közelről tüzelt, David de Gea azonban lábbal védett. Az első tíz másodperc eseményei egyébként jól jellemezték az első félidő nagy részét: a Pool irányított, a helyzetek után azonban sokáig nem született gól.

A legnagyobb lehetőség talán Dirk Kuyt előtt adódott, ám a holland játékos estében már nem tudta kapura irányítani a Javier Mascheranótól kapott labdát. Néhány perccel később Daniel Agger már nem tévesztett és a jobb alsó sarokba fejelt, ám a játékvezető-asszisztens éles szemmel kiszúrta, hogy az elrúgás pillanatában lesen volt a dán védő, így lendült a zászló.

Az Atlético eközben egy 25 méteres Raúl García-lövésen és egy veszélyes Sergio Agüero-kiugráson (az argentin beadása magas volt az üres kapu elé érkező Forlánnak) kívül nem sok mindent tudott felmutatni, a Pool pedig – számára a lehető legjobb lélektani pillanatban – a szünet előtt megszerezte a vezetést.

Benajun futott el egy bedobás után a jobb oldalon, beadására az aktívan játszó Alberto Aquilani remekül helyezkedett, és fordulásból, 12 méterről szépen csavart a bal alsó sarokba. 1–0 (összesítésben: 1–1)

Fordulás után már a Liverpool is óvatosabban játszott, a mérkőzés kiélezettebb lett, egyre kevesebb helyet hagytak egymásnak a csapatok, és kritikus helyzetben mind több lett a szabálytalanság, így sokáig a sárga lapok jellemezték leginkább a találkozót.

Ahogy telt az idő, egyre kevesebbet kockáztattak a csapatok, és egyre nagyobb volt a feszültség a pályán, ám a 75-80. perctől sejteni lehetett, hogy hosszabbításba torkollik a párharc.

Amennyire kevés esemény történt a második félidőben, a hosszabbítás első percétől úgy felpörögtek a történések. A 95. percben a bizonytalankodó madridi védők között Lucas ívelt Josszi Benajun elé, aki tíz méterről a bal alsóba lőtte a labdát, De Gea tehetetlen volt. 2–0

Nem sokat késett azonban a „matracosok” válasza, a 102. percben előbb Jurado 20 méterről leadott lövése szállt el centikkel a bal kapufa mellett, majd másodpercekkel később jött a gól is.

Juan Antonio Reyes játszotta át a jobb oldalon Glen Johnsont, majd külsővel Diego Forlán elé tálalt, aki hat méterről a léc alá bombázott. 2–1

A folytatásban már nem változott az eredmény, így  2–2-es összesítéssel, idegenben lőtt góljával a spanyol csapat jutott a hamburgi fináléba, ahol Gera Zoltán Fulhamjével mérkőznek majd meg.

 EURÓPA-LIGA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Liverpool–Atlético Madrid 2–1 (Aquilani 44., Benajun 95., ill. Forlán 102.) – hosszabbítás után
A fináléba jutott: az Atlético 2–2-vel, idegenben lőtt góllal

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik