Az Atirau kipipálva, jöhet a Montpellier

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 22:43
null
Hiába a létszámfölény – avagy ezúttal is jobb volt a Győr (Fotó: Czerkl Gábor)
Címkék
Az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján a Győri ETO 2–0-ra győzött a kazah Atirau ellen, és 5–0-s összesítéssel továbbjutott a harmadik körbe, amelyben a francia Montpellier lesz az ellenfele.

 

Már a visszavágó előtt szinte minden eldőlt: mivel a kazah csapat jogosulatlanul szerepeltetette bosnyák játékosát az odavágón, az UEFA döntése értelmében 3–0-ra elveszítette az első találkozót (a pályán 2–0-ra nyert Pintér Attila csapata).

„Természetesen" a visszavágót is a Győr kezdte jobban. Előbb Tarmo Kink lövését kellett védenie a vendégek kapusának, Andrej Sabanovnak, majd pár perccel később ismét a kazah hálóőr mutatott be bravúrt Koltai Tamás kísérleténél. A vendégek azért Viorel Frunza révén jelezték, hogy ők is a pályán vannak.

PINTÉR: SZIMPATIKUS CSAPAT AZ ATIRAU

„Az első félidőből jól jöttünk ki, sok akciót fejeztünk be lövéssel, de kétszer-háromszor bravúrral védett a kapusuk. Mi irányítottuk a mérkőzést. A második játékrészt jól kezdtük, amit kértünk a játékosoktól, azt megpróbálták véghezvinni. A második gólunk fantasztikus találat volt, és ezután is több látványos támadást vezettünk" – mondta a találkozót követően Pintér Attila az etofc.hu-nak.

 

„Sok sikert kívánok az Atiraunak, szimpatikus csapatot ismertünk meg bennük. Köszönjük a szurkolóinknak a biztatást, szükségünk volt rájuk" – tette hozzá.

Az első negyedóra után kissé leült a játék, inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, lövésig pedig csak elvétve jutottak a csapatok. A 34. percben Marko Dinjar lőhetett volna nagy gólt, de 30 méteres bombáját  bravúrral védte Sabanov, aki egy perccel később már csak nézte, ahogy Rati Alekszidze óriási helyzetben kapu mellé bólint.

A szünetig újabb említésre méltó esemény nem történt, hiába voltak nagyobb helyzetei a zöld-fehéreknek, gólt nem tudtak szerezni.

Annál inkább a második játékrész elején – rögtön kettőt is! A 47. percben Mihai Nicorec tört be a tizenhatoson belülre, majd a kilépő kapus mellett középre passzolt, ahol Alekszidze érkezett, és némi kavarodás után a kapuba gurított. 1–0

Alig telt el öt perc, és máris kettővel, összesítésben öttel volt jobb a Győr. Ismét a román Nicorec indult meg a labdával, majd mivel nem támadták, 20 méterről gyönyörű mozdulattal átemelte a kint álló kazah kapust. 2–0

A gyors gólok után az 57. percben Nicorec majdnem megduplázta góljai számát, de közeli fejese elkerülte a kaput. A kazahok számára sokkoló 12 perc után viszont visszább vett a Győr, tőle akár lefújhatták volna a meccset.

A sorozatos cserék mellett még két veszélyes helyzet adódott az egyik, majd a másik kapunál az utolsó 20 percben. Előbb az előző mérkőzésen a második gólt szerző Fuad Bugerra óriási helyzetben fejelt kapu fölé, majd a vendégektől Dmitrij Mamonov kísérletét kellett védenie Szasa Sztevanovicsnak.

Az eredmény már nem változott, és ha nem szerepelt ezen a találkozón is a kazahok egyik játékosa jogosulatlanul, akkor a Győri ETO 5–0-s összesítéssel búcsúztatta ellenfelét, és készülhet a Montpellier ellen.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik