„A ZTE látatlanban is jobb a Tiranánál”

Vágólapra másolva!
2010.07.01. 11:11
null
Darko Pavicsevics Tiranában is ünnepelne, igaz Mairán Sluka biztos, hogy nem ugrik majd a nyakába (Fotó: Czerkl Gábor)
A ZTE labdarúgócsapata ma délután 17.30 órától a KF Tirana vendégeként kezdi meg szereplését az Európa-liga 1. selejtezőkörében. A zalaiak montenegrói támadója, Darko Pavicsevics elmondta, név szerint egyetlen játékost sem ismer az albán csapatból, ennek ellenére felkészült rá, hogy nagy csatát kell vívnia a tiranai védőkkel. A támadóra kulcsszerep hárulhat, hiszen az idegenben szerzett gól akár továbbjutást is érhet, és az előző szezon egerszegi házi gólkirálya, Artjoms Rudnevs nem utazott el Albániába.

„Kicsit az ismeretlenbe ugrunk, de megpróbáltuk a lehető legjobban feltérképezni a KF Tirana együttesét. Nem tudjuk igazán, hogy mi vár ránk. Információink szerint a vendéglátóink kerete alaposan megváltozott. Arról felesleges lenne látatlanban beszélni, hogy gyengültek, vagy erősödtek. Az tény, hogy a költségvetésük sokszorosa a miénknek. Ezt figyelembe véve biztos jó csapatuk lehet. Az a legnagyobb gondunk, hogy nem tudtuk igazán elemezni a játékukat, de azt hiszem, hogy nagy vonalakban tudom milyen elképzelések alapján futballoznak majd. Úgy vélem, kaphattunk volna gyengébb és erősebb csapatot is" – nyilatkozta Csank János a ZTE Európa-liga ellenfeléről a Zalai Hírlapnak.

STAROVA NEM TART A ZTE-TŐL
 

A Tirana légiósai közül úgy tűnik, a ZTE ellen végül pályára léphet a horvát Pejic, akinek szerda estig hiába várták a játékengedélyét, de az (elvileg) megérkezik csütörtök délelőtt, így a házigazdák legjobb csatára bevethető lesz.

 

Nem úgy a nigériai Abraham, aki csak a héten tért vissza a csapathoz és egyelőre csak edz – a visszavágón már számol vele az albánok trénere, Sulejman Starova. A szakvezetőnek sok fejfájást okozott a KF Tirana nyári meggyengülése.

 

„Valóban gyengébb lett a keretünk, de ez már a múlt, a problémákat magunk mögött hagytuk és készülünk a ZTE ellen. A sorsolás óta feltérképeztem a Zalaegerszeget, erős keretük van, a légiósaik különösen jók. Nem ijedünk meg tőlük, magabiztos teljesítményt akarunk nyújtani hazai pályán. Csak a maximumot fogadom el a játékosaimtól, mindent bele kell adniuk" – mondta.

 

Albán kezdő a Sporti Shqiptar szerint: Lika – Osmani, Pashaj, Lila, Sina – Karabeci, Hajdari, S.Lilaj, Ahmataj – Plaku, Pejic.

A zalaegerszegiek nem tudtak beszerezni videofelvételeket ellenfelükről, ami megnehezítette a felkészülést a mai mérkőzésre.

Persze nem ez az egyetlen problémája a zalaiaknak a találkozó előtt. A hasfájásra panaszkodó Balázs Zsolt szerdán nem tudott felszállni a Tiranába tartó repülőre, kórházba szállították, ahol infúziós kezelést kapott.

Artjoms Rudnevs ügyében a ZTE továbbra is tárgyal a lengyel Lech Poznannal (információink szerint tegnap is egyeztettek a felek, de továbbra sincs megállapodás), és mivel a lett támadó értékét jelentős csökkentené, ha pályára lépne az Európa-ligában (mert akkor más csapat színeiben ezt már nem tehetné meg), ezért az előző idény házi gólkirálya nem utazott el Tiranába, ahogy alejárt szerződésű Marián Sluka sem, akivel a vezetők nem tudtak megállapodni a folytatásról.

Így a gólszerzés – ami akár továbbjutást is érhet – Tiranában elsősorban a montenegrói Darko Pavicsevicsre hárul majd, aki a legutóbbi idényben a bajnokságban 13, a kupában négy gólt szerzett.

„Megmondom őszintén, az ellenféltől egyetlen nevet sem tudnék most hirtelen említeni. Az viszont biztos, hogy csütörtök este nagy harcot kell vívnom ellenük, de nem félek, hiszek magamban, abban, hogy győztesen kerülök ki a párharcokból. A szakmai stábbal sokat beszélgettünk a Tirana játékstílusáról – rúgnak, csípnek, ütnek, harapnak, fel kell vennünk a kesztyűt, ám mivel DVD-felvételt nem láttunk róluk, inkább csak elméletben vettük át a dolgokat" – nyilatkozta a csatár a Nemzeti Sportnak.

„Az ellenfélnél van néhány új játékos, s bár egy-két meghatározó futballista távozott, biztos vagyok benne, hogy a jó eredményért megszenvedünk. Látatlanban mondom, hogy a Zalaegerszeg jobb csapat a Tiranánál. Ugyanakkor az ellenfél kellemetlen játékstílusa mellett a nagy melegre is fel kell készülnünk, csütörtök estére is kánikulai hőmérsékletet jósolnak Tiranában. Mellettünk szól viszont, hogy a stadion hiába van félig-meddig romos állapotban, a gyep állítólag kifogástalan. Úgyhogy nyugodtan játszhatjuk a saját játékunkat" – fogalmazott a támadó, aki a következő bajnoki évadot még nem biztos, hogy Zalaegerszegen kezdi, mert szeretne erősebb bajnokságban futballozni, és már több csapat is érdeklődött iránta.

Pavicsevics a mai meccsel kapcsolatban megjegyezte, Tiranában új, fehér cipőben fog futballozni, reméli, hogy az új csuka meghálálja a bizalmat...

A 17.30 órakor kezdődő tiranai mérkőzést nyomon követheti a Nemzeti Sport Online élő, szöveges tudósításában.

 

EURÓPA-LIGA 
1. SELEJTEZŐKÖR, 1. MÉRKŐZÉSEK – MAI PROGRAM
Dinamo Tbiliszi (grúz)–Flora (észt)16.00
FC Ulysses (örmény)–Bnei Jehuda (izraeli)16.00
Laci (albán)–Dnyepr Mogiljev (fehérorosz)16.30
Trans Narva (észt)–MyPa-47 (finn)17.00
FK Rabotnicski (macedón)–FC Lusitans (andorrai)17.00
Sahtyor Karagandi (kazah)–Ruch Chorzów (lengyel)17.00
FC Tobol (kazah)–Zrinjski (boszniai)17.00
KF Tirana (albán)–Zalaegerszegi TE (magyar)17.30
Torpedo Zsodino (fehérorosz)–Fylkir (izlandi)17.30
Zeta (montenegrói)–Dacia Chisinau (moldovai)17.30
FK Karabah (azeri)–Metalurg Szkopje (macedón)18.00
FC Nitra (szlovákiai)–Győri ETO FC (magyar)18.00
Olimpia Balti (moldovai)–Kazar Lankaran (azeri)18.00
TPS Turku (finn)–Port Talbot (walesi)18.00
FC Zesztafoni (grúz)–Faetano (San Marinó-i)18.00
HNK Sibenik (horvát)–Sliema Wanderers (máltai)18.30
Anorthoszisz (ciprusi)–Bananc (örmény)19.00
Randers FC (dán)–Dudelange (luxemburgi)19.00
Santa Coloma (andorrai)–Mogren (montenegrói)19.00
Grevenmacher (luxemburgi)–Dundalk (ír)19.30
NSÍ Runavík (feröeri)–Gefle IF (svéd)20.00
Llanelli (walesi)–FK Tauras (litván)

20.05

Olimpija Ljubljana (szlovén)–Siroki Brijeg (boszniai)20.15
Portadown (északír)–Skonto (lett)20.30
Kalmar FF (svéd)–EB/Streymur (feröeri)21.00
KR Reykjavík (izlandi)–Glentoran (északír)21.15

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik