A „vérszegény" Juve egy pontra volt jó otthon

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 20:59
null
A Juve ismét döntetlent játszott (Fotó: Action Images)
Címkék
Az Európa-liga A-csoportjának 4. fordulójában az olasz Juventus hazai pályán 0–0-t játszott az osztrák Salzburggal, míg a lengyel Lech Poznan hazai pályán 3–1-re legyőzte a Manchester Cityt.

JUVENTUS (OLASZ)–RED BULL SALZBURG (OSZTRÁK)

Három döntetlent követően illett volna megszereznie első győzelmét a Juventusnak. Még, ha a torinói csapat számára talán nem is elsődleges fontosságú a második számú európai kupasorozat, a név azért kötelez...

Ráadásul ezúttal hazai pályán fogadta ellenfelét (az osztrák Salzburgot), ennek ellenére igen eseménytelenre sikeredett a találkozó.

A 11. percben Alessandro Del Piero szabadrúgása ment el keresztben a kapu előtt anélkül, hogy bárki is beleért volna,  majd nem sokkal ugyanő célozta meg a jobb felső sarkot, de Tremmel kapus a helyén volt.

A 26. percben Del Piero lőtte ki a jobb felső sarkot, a dolog szépséghibája mindössze az volt, hogy Juve legendája mintegy kétméteres lesen volt, amikor megkapta a labdát. A játékvezető természetesen nem adta meg a találatot.

Az első félidőben nem volt meggyőző a Juve játéka. A Salzburg könnyen állta az olasz csapat rohamait.

Az 55. percben aztán olyan történt a pályán, ami addig nem sokszor történt meg: a Juventus tökéletes kontratámadást vezetett, de a befejezésbe hiba csúszott: Amauri lekészítése után azonban Sissoko csak laposan középre lőtt, ami nem okozott gondot Tremmelnek.

A Juve pedig a folytatásban sem tudott betalálni, sőt a legnagyobb helyzetet talán a Salzburg hagyta ki.

LECH POZNAN (LENGYEL)–MANCHESTER CITY (ANGOL)

A csoport másik mérkőzésén a listavezető Manchester City Lengyelországba látogatott, ahol a Lech Poznan ellen lépett pályára. A dolgok nem úgy alakultak, ahogy az angol csapat eltervezte...

A 31. percben Dimitrij Injac szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak egy gyönyörű átlövéssel. Az első játékrészben erre még nem volt válasza a Citynek, amely a második elején elején egy jóval kisebb, de ugyanannyit érő góllal válaszolt.

James Milner jobb oldali szögletét Emmanuel Adebayor először csak a kapusba fejelte, a kipattanót viszont két méterről a léc alá bombázta.

A togói csatár a Manchester City 100. európai kupagólját szerezte, egyben az elsőt, amit a csapat Lengyelországban ért el. A szép jubileum azonban semmit sem ért, a folytatásban ugyanis bedarálták ellenfelüket Rudvensék.

A hajrában Arboleda és Mozdzen is betalált hazai részről, így Roberto Mancini együttese első vereségét szenvedte el az Európa-ligában, az összes sorozatot egybevéve azonban a City egyhuzamban már a harmadik vereségét könyvelte el.

 EURÓPA-LIGA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Lech Poznan (lengyel)–Manchester City (angol) 3–1
G: Injac (30.), Arboleda (86.), Mozdzen (91.), ill. Adebayor (51.)
Juventus (olasz)–Red Bull Salzburg (osztrák) 0–0
AZ ÁLLÁS
1. Lech Poznan 4 2 1 1 9–7 +2  7
2. Manchester City 4 2 1 1 7–5 +2  7
3. Juventus 4 0 4 0 5–5 0 4
4. Salzburg 4 0 2 2 1–5 –4  2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik