A Stoke vendégeként nyert a Valencia, fordított a Hannover

Vágólapra másolva!
2012.02.16. 23:12
null
Vlad Chiriches (Steaua, balra) és Luuk de Jong (Twente) fejpárbaja (Fotó: Reuters)
Címkék
A labdarúgó Európa-ligában a spanyol Valencia az angol Stoke City vendégeként nyert minimális különbséggel, így nagy lépést tett a nyolcaddöntő felé, hiszen a hazai visszavágót egygólos előnnyel kezdheti. A német Hannover otthon egygólos hátrányról nyert a belga FC Bruges ellen, az első félidő közepén gól- és emberhátrányba kerülő lengyel Wisla Kraków otthon a hajrában tudott egyenlíteni a belga Standard Liege ellen, így kapott a már veszni látszó fejsze nyele után.

 

HANNOVER (német)–FC BRUGES (belga)

Amihez az első félidőben nem volt elég negyvenöt perc, ahhoz a másodikban hatra volt szükség: bár ettől a németek szívesen eltekintettek volna. Maxime Lestienne góljával ugyanis az 51. percben a vendégek jutottak előnyhöz. Még a hajrá előtt összejött az egyenlítés a házigazdáknak: az akkor öt percre pályán lévő csereember, Artur Sobiech egalizált. Mindez meghozta a Hannover kedvét, hiszen hét perccel később Jan Schlaudraff büntetőből már előnyt, és amint az kevéssel később kiderült, győztes gólt szerzett.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri az Európa-ligát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

STEAUA BUCURESTI (román)–TWENTE (holland)

Gól nélküli első félidőt követően Ola John góljával az 53. percben jutott minimális előnyhöz a Twente, amely aztán ki is tartott a lefújásig. A hollandok nagy lépést tettek a továbbjutás felé.

STOKE CITY (angol)–VALENCIA (spanyol)

Mehmet Topalnak az első félidő hajrájában szerzett találatával jutott vezetéshez, majd megérdemelt győzelemhez és így előnyhöz az idegenbeli fellépésen a spanyol együttes. A mérkőzés végig hullámzó, jó iramú volt, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A mezőnyben a Valencia mutatott többet, az ellenfél kapujára is több veszélyt jelentett, mint az övére az angol gárda. A 70. percben Sofiane Feghouli cselezgetett a tizenhatoson belül, majd kapufát lőtt; az algériai légiósról sokszor megfeledkeztek a hazaiak, aki így kedvére fickándozott, csak a befejezésekkel állt hadilábon. Azért Vicente Guaitának is akadt védeni valója, a 75. percben bizony nyújtózkodnia kellett, hogy kitolja a bal alsó felé surranó angol löketet. Ez volt a jeladás, utolsó erőtartalékjait mozgósítva nagy hajrát nyitott az addig félszeg, de még inkább erőtlen Stoke, a Valencia beszorult a saját tizenhatosának előterébe. De az egyre idegesebb, paprikásabb mérkőzésen nem jutottak előrébb a vendéglátók, így hátrányban kezdhetik a visszavágót, ráadásul idegenben.

KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG AZ ÖSSZES  EL-EREDMÉNYT!
KATTINTSON A KÉPRE ÉS TEKINTSE MEG AZ ÖSSZES EL-EREDMÉNYT!

TRABZONSPOR (török)–PSV (holland)

Tim Matavz révén gyorsan vezetéshez jutottak az eindhoveniek, akik a 11. percben a svéd légiós, Ola Toivonen találatával megduplázták az előnyüket. A házigazdák a kezdeti sokkból ébredve még a szünet előtt szépítettek ugyan, de többre már nem futotta a csütörtöki erejükből.

UDINESE (olasz)–PAOK (görög)

Nem esett gól Udinében, így az olaszoknak fel kell kötniük az alsóneműt, ha a PAOK otthonában akarják kivívni a továbbjutást, márpedig más esélyük erre most már nincs.

WISLA KRAKÓW (lengyel)–STANDARD LIEGE (belga)

A mérkőzés első említésre méltó eseménye Michal Czekaj piros lapot és büntetőt érő szabálytalansága volt a 27. percben. Ehhez kapcsolódik rögtön a második érdemleges történet: a tizenegyespontra letett labdát Gohi Cyriac lőtte be a 35 éves észt kapus, Sergei Pareiko kapujába. A létszámban megfogyatkozott házigazdák nemcsak jól tartották állásaikat a folytatásban, hanem a hajrában összejött nekik az egyenlítés is: Tsvetan Genkov révén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik