Nemzetisport.hu 2011.07.21 18:47 Frissítve: 2015.03.20 01:04

A Paks hengerelt Norvégiában, és továbbment

A Paks 3–0-ra kiütötte a norvég Tromsőt az Európa-liga 2. selejtezőkörének visszavágóján, így 4–1-es összesítéssel továbbjutott, és a skót Heartsszal találkozik a következő fordulóban. Kiss Tamás duplázott, és Böde Dániel is eredményes volt Tromsőben.

A tiszta zöldben játszó paksiak idegenben elintézték a Tromsőt (Fotó: paksifc.hu)

 

 
A magyarok közül a 2. selejtezőkört követően már csak a Paks maradt versenyben. Ön szerint eljut az Európa-liga csoportköréig?
Összes szavazat:13475
Szavazás kezdete: 2011. 01. 01
A szavazást lezárták.
Igen - 59%
Nem - 40%
 

ITT TALÁLJA A MÉRKŐZÉS ONLINE TUDÓSÍTÁSÁT!

A Paksnak mindenképpen a gólszerzésre kellett törekednie a Tromsö otthonában, mivel az első meccsen 1–1-es döntetlent ért el Székesfehérváron. Kis Károly csak egy helyen változtatott együttese összetételén: Magasföldi József helyett Kiss Tamás kapott helyet a paksiak támadósorában.

A magyar csapatra hűvös, 10-12 Celsius fok körül hőmérséklet várt Norvégiában, és – némi meglepetésre – a meccs előtt a karbantartók fellocsolták az Alfheim Stadion műfüves talaját.

A találkozó elején a paksiak előtt adódtak lehetőségek, de az ötödik percben Csernyánszki Norbertnek kellett nagy bravúrral védenie: Magnus Andersen a tizenhatos sarkáról tüzelt, majd ismét nagyot mentett a magyar kapus, amikor Steffen Nyström kapura szórta a labdát Thomas Drage beadása után.

Böde (jobbra) és Abdellaoue párharca (Fotó: MTI)

A 15. percben Bartha László kiválóan ugratta ki Kiss Tamást, aki 16 méterről lőtt, a labda nem sokkal ment a jobb kapufa mellé. Öt perccel később a hazaiak is helyzettel válaszoltak: Thomas Drage lövésébe Éger László állt bele.

A 27. percben Nyström fejelt veszélyesen Csernyánszki kapujára, de nem találta el azt Drage szöglete után. A 33. percben előbb Heffler Tibor beadása pattant az egyik hazai játékos kezére – ám a bíró nem ítélt büntetőt –, majd Bartha lövését hárította vetődve Robin Malmkvist.

Az első félidőben a Tromsö irányította a játékot: több helyzetet alakított ki, mint Kis Károly csapata, és többet is birtokolta a labdát.

Sipeki (balra) támadja le Jenssent (Fotó: MTI)

A szünet utáni percek eseménytelenül teltek, ám szűk negyedórát követően a paksiak két gólt is szereztek! Az 59. percben Böde Dániel Kiss Tamást indította, aki elől Fredrik Björck próbált felszabadítani, de a kapufát találta el. A leggyorsabban a Magasföldi helyén a kezdőcsapatba kerülő támadó eszmélt, három méterről a kapuba vágva a labdát. 0–1

Három perccel később Böde Dániel is betalált! A több külföldi együttes által is csábított támadó átvette vállal Báló Tamás emelését, majd nyolc méterről jobbal a kapuba lőtt. A labda a kapufát is érintve haladt át a gólvonalon. 0–2

A Tromsö vezetőedzője azonnal változtatott a szerkezeten, de ez sem segített a norvég együttesen, Kiss Tamás ugyanis a 77. percben megszerezte a magyar együttes harmadik gólját! A csatár lecsapott egy rosszul hazaadott labdára, és a tizenhatosról a kapuba lőtt. 0–3

A norvég szurkolók a harmadik gól után elindultak haza, míg a paksiak hamarosan Skócia felé veszik az irányt, mivel a találkozó 3–0-s végeredménnyel zárult, és Kis Károly csapata a selejtező harmadik fordulójában a Heartsszal találkozik. A magyar gárda – reméljük, hasonló étvággyal – hazai pályán kezd a jövő héten.

TROMSÖ–PAKS 0–3

 

 HATALMAS BRAVÚRT ÉRTÜNK EL – KIS
 

 

 EURÓPA-LIGA
2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
TROMSÖ (norvég)–PAKSI FC 0–3 (Kiss T. 59., 77., Böde 62.)
Továbbjutott: a Paks, 4–1-es összesítéssel
2020.02.20 19:30:46

Európa-liga CS. Z.

Megszakadt az Olympiakosz 18 meccs óta tartó veretlenségi sorozata • Lacazette villanása döntött.

2020.02.20 17:44:06

Európa-liga B. J.

Sokkal jobban kezdett az FC Bruges, de Martial döntetlenre mentette a mérkőzést.

2020.02.20 18:29:16

Európa-liga M. G.

Az Eintracht a mesterhármast elérő Kamada vezérletével fölényes győzelmet aratott hazai pályán.

2020.02.20 18:28:32

Európa-liga BOROS MIKLÓS (Kolozsvár, összefoglaló), HATÁR DÁVID (Budapest, percről percre)

Dan Petrescu csapata kis híján megtréfálta az ötszörös Európa-liga-győztes spanyol csapatot.

2019.12.16 12:50:34

Európa-liga B. Á.

Nehéz feladat vár Szoboszlaiékra • Az FTC csoportjából továbbjutó Ludogorec az Intert kapta.