A Loki nem csak Európától búcsúzik ma este

Vágólapra másolva!
2010.12.16. 10:39
null
Loki-játékosok a szerda esti „mínuszos” edzésen (Fotó: Szabó Miklós)
Utolsó mérkőzését játssza csütörtökön este a Debreceni VSC a labdarúgó Európa-liga 2010–2011-es kiírásában (I-csoport), de a csapat nem csak a nemzetközi porondtól vesz búcsút. Bár még nem dőlt el, hogy Herczeg András klubmenedzser irányítja-e a csapatot a tavaszi szezonban, az év végén lejáró szerződésű stábból Zoran Szpisljak edző távozni készül, és nem kizárt, hogy a játékoskeretben is lesznek változások.

„Nem vágyom búcsúajándékra, régen megkaptam az együttestől a Bajnokok Ligájával és az Európa-ligával. A Sampdoria elleni találkozó az én szememben olyan, mint az eddigi összes: győzni akarok, még egyszer, utoljára, ennek a csapatnak a tagjaként – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Zoran Szpisljak edző, aki karácsony előtt az angol harmadosztályú Sheffield Wednesday tulajdonosával, Milan Mandariccsal tárgyal Angliában. – A debreceni vezetőkkel nem tárgyaltam a folytatásról, mert nem hozták szóba. Én megtettem néhányszor, de azt hiszem, ez a klub feladata lenne. Szokatlan a lépés, ha a játékosát meg akarja tartani egy klub, időben leül vele tárgyalni. Hogy a csönd a vezetők elégedetlenségének a jele? Mi más lenne... A szituációt nem tudom hová tenni."

A TÉT AZ ELSŐ HELY

A csoport másik mérkőzésén a PSV a Metaliszt Harkivot fogadja szintén 21.05-kor, a tét a csoport első helyének megszerzése. Mivel Dzsudzsák Balázs csapata hárompontos előnyben van, és 2–0-ra megnyerte az ukrajnai mérkőzést, a Metaliszt csak háromgólos győzelemmel, vagy legalább négy gólt hozó mérkőzés kétgólos megnyerése esetén előzhet.

 

Herczeg András klubmenedzser igyekszik háttérbe szorítani a gondolatot, hogy talán ez lesz az utolsó mérkőzése a csapat élén: ő csak a csütörtök esti összecsapásra összpontosít, szeretné kihasználni az utolsó pontszerzési lehetőséget az Európa-ligában.

„Őszintén szólva, nem örülök neki, hogy az olaszok nem a legerősebb összeállításukban lépnek pályára – osztotta meg dilemmáját Herczeg az NS-sel. – Ismerve a hazai közeget, magunkra nézve azért sem gondolom szerencsésnek az olaszok húzását, mert ha megverjük a Sampdoriát, sokan legyintenek majd: ugyan, csak a B-csapatukat győztétek le. Ha kikapsz, azt dörgölik az orrod alá, hogy lám, még a B-csapatuk is elvert titeket."

„Szép sikereket értünk el közösen, de vannak, akiknek belátható időn belül lejár a szerződésük, nekik tárgyalniuk kell a folytatásról – ezt már Varga József, a Loki középpályása jelentette ki, szűkszavúan hozzátéve: az ő esetleges ajánlataival jelenleg a menedzsere foglalkozik. A csütörtök esti esélyekről így vélekedett: – Harkivban is hideg volt, és közel álltunk az első pont megszerzéséhez. Nem hiszem, hogy a Metaliszt rosszabb csapat a Sampdoriánál, sőt a csoport állása szerint biztosan nem az. Vagyis, miért ne érhetnénk el jó eredményt az olaszokkal szemben?"

Mint nyilatkozatában Herczeg András is utalt rá, a Sampdoria fiatal csapattal érkezik, amelyben kulcsszerep juthat Koman Vladimirnak. A magyar válogatott középpályás szavai: „Nagyon jó érzés hazajönni. Mindenki tisztában van vele, hogy a hét végi városi derbi a Sampdoria számára az év mérkőzése lesz, de hiba lenne fél vállról venni a budapesti találkozót."

A SAMP EDZŐJÉNEK KOMAN VLADIMIRRÓL ALKOTOTT VÉLEMÉNYÉT A MÉRKŐZÉS RÉSZLETES ELŐZETESÉBEN, A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL.

 

AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. PSV 5 4 1 10–  3 +7  13
2. Metaliszt Harkiv 5 3 1 1   9–  4 +5  10
3. Sampdoria 5 1 2 2   4–  5 –1    5
4. Debrecen 5 5   2–13 –11    0
 
 EURÓPA-LIGA, A MAI PROGRAM
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
A-CSOPORT
Salzburg (osztrák)–Lech (lengyel) 19.00
Juventus (olasz)–Manchester City (angol) 19.00
   
B-CSOPORT
Arisz (görög)–Rosenborg (norvég) 19.00
Leverkusen (német)–Atlético Madrid (spanyol) 19.00 (Tv: Sat1, Digi Sport)
   
C-CSOPORT
Lille (francia)–Gent (belga) 19.00
Levszki (bolgár)–Sporting (portugál) 19.00
   
G-CSOPORT
Anderlecht (belga)–Hajduk (horvát) 21.05
AEK (görög)–Zenit (orosz) 21.05 (Tv: Digi Sport)
   
H-CSOPORT
Stuttgart (német)–OB (dán) 21.05
Getafe (spanyol)–Young Boys (svájci) 21.05
   
I-CSOPORT
Debrecen (magyar)–Sampdoria (olasz) 21.05 (Tv: Story TV 4)
PSV (holland)–Metaliszt (ukrán) 21.05
 
 
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik