A Liteksz játékosait rekordprémium is hajtja

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 12:53
null
Laczkó szerint bátran kell játszani a visszavágón (Czerkl Gábor)
A Debrecen kétgólos előnnyel vág neki ma este a bolgár bajnok Liteksz Lovecs elleni Európa-liga-selejtező visszavágójának, de Laczkó Zsolt és Yannick Mbengono szerint nem szabad lefutottnak tekinteni a párharcot. Főleg, hogy a bolgárokat nem csak a csoportkörbe jutás, hanem busás prémium is hajtja majd a találkozón.

A Debrecen ma este egy év után ismét a bolgár bajnokot szomoríthatja el: a Loki tavaly a Levszki Szófiát búcsúztatta a Bajnokok Ligájából, most pedig minden esélye megvan, hogy a Litekszet is kiverje a lovecsi visszavágón, hiszen a magyar bajnok 2–0-ra győzött Nyíregyházán. Laczkó Zsolt bízik benne, hogy sikerül elérni az áhított célt.

KEVÉS SZURKOLÓ VÁRHATÓ
A Debrecen honlapjának információja szerint nem lesz teltház a ma esti meccse: a bolgárok tájékoztatása szerint három-négyezer szurkoló látogat majd ki a 7050 férőhelyes lovecsi stadionba. Debrecenből két kisbusz és néhány autó indul útnak, azaz közel ötvenen buzdíthatják majd a magyar bajnokot.

„Az őszi BL-szereplés élménye sarkall minket arra, hogy most az Európa-liga csoportkörébe verekedjük magunkat. A magyar focinak minden apró kis öröm sokat segít, ezért lenne nagy eredmény, ha bejutnánk az Európa-ligába. A hat csoportmeccs, ami a Liteksz kiverése esetén várna ránk, a javunkra válna, mert remek csapatok ellen léphetnénk pályára sok néző előtt, ez mindenki számára kiugrási lehetőség. Ráadásul a klub számára is nagyon fontos lenne a siker" – mondta Laczkó Zsolt a Nemzeti Sportnak.

A balhátvéd azonban korántsem elbizakodott: nehéz mérkőzésre számít az idegenbeli meccsen, amelyen a bátor játékot tartja célravezetőnek.

„Bulgária aranyérmese nem rossz csapat, s óvatosan kell kezelni, hogy kettő nulláról indulunk. Bármi előfordulhat a visszavágón, a lényeg, hogy bátran, gólra törően kell játszanunk, mint a nyíregyházi találkozó első negyvenöt percében. Nem szabad görcsösen focizni vagy kapkodni, s akkor élhetünk az előttünk álló nagy lehetőséggel" – jelentette ki Laczkó.

Yannick Mbengono, a DVSC kameruni játékosa – bár a legutóbbi két bajnokit kihagyta eltiltás miatt – is elutazott a csapattal Lovecsbe. A középpályás nehéz mérkőzésre számít.

„A Liteksz jó csapat, amely tovább akar jutni, és ennek érdekében mindent meg is tesz – nyilatkozta Yannick a DVSC hivatalos honlapjának. – Mi is szeretnénk azonban a csoportkörben folytatni, ezért meg kell próbálni hiba nélkül lehozni a találkozót. A nemzetközi porondon nincs könnyű meccs, és most is nehéz kilencven percre számítok."

„Az első találkozó szerencsére jól alakult számunkra, gyorsan rúgtunk két gólt, és akár nagyobb előnnyel zárhattuk volna a játékrészt. A második félidőben feljött a bolgár csapat, és várható, hogy hazai pályán már végig próbálnak nyomás alatt tartani, letámadni bennünket, ezért oda kell figyelni a védekezésre. Vagyunk azonban olyan jók, hogy gólt rúgjunk kint is, és ha sikerül, akkor alaposan megnehezítenénk a helyzetüket" – tette hozzá a játékos.

Mindenesetre a Liteksz játékosait nem csak a csoportkörbe jutás motiválja: a klub elnöke, Grisa Gancsev ugyanis rekord összegű prémiumot ajánlott fel a csapatnak, ha sikerül kétgólos hátrányból kiütni a Lokit. A bolgár játékosok 50 millió forintnak megfelelő összegen osztozhatnak továbbjutás esetén.

EURÓPA-LIGA
RÁJÁTSZÁS, VISSZAVÁGÓ
LITEKSZ LOVECS (bolgár)–DEBRECEN (magyar)
Helyszín: Lovecs. Időpont: 19.30 (Tv: Digi Sport). Vezeti: Robert Malek (Krzysztóf Myrmus, Maciej Wierzbowski – mindhárom lengyel)
Élő, szöveges tudósítás az NSO-n!
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
LITEKSZ: Golubovics –Berberovic, Nikolov, Petkov, Venkov – Cvetkov, Tom, Jelenkovics, Sandrinho – Todorov, Janev
DVSC: Malinauskas – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály P. – Kabát, Coulibaly
Az első mérkőzésen: 0–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik