A fehérváriak megelőznék a kamikazestílust

Vágólapra másolva!
2010.07.22. 10:21
null
Goran Vujovics mostanában adós a gólokkal, de Mariborban javítani akar (Fotó: Németh Ferenc)
Bár azt nem tudja még, pályára lép-e Mariborban, abban szinte biztos, hogy a Videoton labdarúgócsapata a kontratámadásokra rendezkedik be az Európa-liga második selejtezőkörének csütörtök esti visszavágóján. Goran Vujovics szerint a letámadás öngyilkossággal érne fel – ám ha a találkozó utolsó harmadáig nem lőnek gólt, az óvatos futballt kamikazestílus válthatja fel.

– Játszik Mariborban?
– Látja, ez engem is érdekelne – tűnődött el a huszonhárom éves Goran Vujovics. – Egyelőre fogalmunk sincs, hogyan állhat fel a csapat Mariborban. Mindent a taktika határoz meg.

 TOVÁBBJUTÁS ESETÉN MÁR FEHÉRVÁRON JÁTSZIK A VIDEOTON
Eldőlt: a Videoton továbbjutása esetén nem Győrben, hanem Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban lép pályára az Európa-liga következő, harmadik selejtezőkörében. A klub elöljárói erről levélben is értesítették a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselőit, akik hivatalos formában is jelezték ezt a Európai Labdarúgó-szövetségnek.

– Letámadnak?
– Hiba lenne. A héten sokat gyakoroltuk a támadások vezetését, nyilván Mezey Györgynek is megvan a maga elképzelése a csütörtök esti meccs forgatókönyvéről. Noha belső titkokat nem szokásom elárulni, gondolom, azzal senkit nem lepek meg, ha azt mondom, a Videoton kontrákra rendezkedik be a visszavágón.

– De hát gólt kell lőni!
– Nekem mondja? Tisztában vagyunk ezzel, s azt hiszem, a szakmai stáb is ennek tükrében állítja össze a hadrendet és a csapatot. Sajnos a győri találkozó nem úgy sült el, ahogy terveztük – szerintem roppant balszerencsések voltunk. De ezen már felesleges keseregni, a sors úgy akarta, hogy idegenben harcoljuk ki a továbbjutást. Nincs mese, gólt kell lőnünk!

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik magyar csapat jut tovább az El második selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

– Mi lesz, ha késik az a gól?
– Ha a második félidő elején sem vezetünk, nem lesz más választásunk, fel kell adnunk a kontrajátékot. Váltanunk kell, meg kell próbálnunk kapujuk elé szegezni a mariboriakat. Hátul mindenképpen követnek el hibákat, s már csak rajtunk múlik, kihasználjuk-e ezeket a megingásokat. A végére kamikazestílusban mehetünk előre, de remélem, erre nem kerül sor, és előbb gólt lövünk.

– Jobb csapat a Videoton?
– Ez nem kérdés. Aki látta a győri találkozót, és az alapján a Maribort jobb, szervezettebb és egységesebb csapatnak tartja nálunk, az hazudik. Elismerem, jó játékosok vannak a szlovén együttes keretében, de a Videoton csapatként erősebb.

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik