A DVSC az UEFA-szabályzat 41. paragrafusában bízhat

Vágólapra másolva!
2010.08.28. 23:40
null
Szima Gábor bízik az UEFA jóindulatában (Fotó: NS-archív)
Nehezen csillapodnak a kedélyek Debrecenben a pénteki sokk után. Ahogy arról ma már beszámoltunk, a bolgárok Máté Péter jogosulatlan szereplése miatt megóvták a DVSC elleni csütörtöki El-mérkőzést, a hajdúsági klubelnöke, Szima Gábor a Nemzeti Sportnak ugyanakkor elmondta, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi szabályzatának 41. paragrafusában bíznak, ami alapján kizárásnál enyhébb büntetést is kiszabhat az UEFA. A sportvezető ugyanakkor leszögezte: a játékosok  mindenképp megkapják a továbbjutásért járó prémiumot.

„Ami történt, megtörtént, ezen már változtatni nem tudunk – kezdte a Máté Péter-ügyre reagálva a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Szima Gábor, a DVSC elnöke. – Péntek délután az UEFA kérésre elküldtük az üggyel kapcsolatos álláspontunkat."

„Olyan esetről van szó, amelyben adminisztrációs hiba folytán játékjogosultsággal rendelkező, de be nem nevezett labdarúgó lépett pályára, hiszen Máté Péter nem volt eltiltva, így ez az eset nem ugyanolyan megítélés alá esik, mint a győriek mérkőzése volt a kazah Atirau ellen. Az alatt a néhány perc alatt Máté Péter játéka nem befolyásolta döntően a továbbjutást. Az UEFA fegyelmi szabályzatának 41. paragrafusa kimondja, hogy ha a játékos döntően nem befolyásolja a mérkőzés végeredményét, kiszabható enyhébb büntetés is, mint a mérkőzés eredményének megváltoztatása. A továbbjutásért járó prémiumot az UEFA döntésétől függetlenül megkapják a játékosok" – fogalmazott a sportvezető.

Az adminisztrációs hiba kapcsán a házon belüli megoldásról is beszélt az elnök.

„Néhány szélsőségesen gondolkodó szurkoló azt szeretné, ha fejek hullanának a DVSC-nél. Természetesen az ügynek lesz következménye, de ilyen szankciót ne várjanak tőlünk" – mondta Szima, aki klubja hivatalos honlapjának azt is elárulta, a pénteki események jelentősen befolyásolták a csapat felkészülését a holnapi Videoton elleni rangadóra, de bízik benne, hogy a szurkolók segítségével a játékosok túlteszik magukat a megrázkódtatáson, és százszázalékosan a mérkőzésre tudnak koncentrálni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik