„A Debrecennek nincs veszítenivalója”

Vágólapra másolva!
2010.11.04. 10:40
null
Fred Rutten támadó szellemű Debrecenre számít (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Az Európa-liga negyedik fordulójában nehéz feladat vár a magyar bajnokra: a DVSC-TEVA a PSV otthonában vendégeskedik. Ola Toivonen, az eindhoveniek középpályása hasonló mérkőzésre számít, mint a budapesti volt, azonban Fred Rutten, Dzsudzsák Balázsék vezetőedzője támadóbb játékot vár a Lokitól, mondván, a magyaroknak nincsen veszítenivalójuk.

„Tíz ponttal – ennyi szerepel majd a PSV neve mögött, ha csütörtökön ismét nyerünk –, két fordulóval a csoportkör zárása előtt felettébb jók lennének a kilátásaink a továbbjutásra" – kezdte a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatát Ola Toivonen, a PSV középpályása. A svéd válogatott játékos elmondta, hasonló mérkőzésre számít, mint a két héttel ezelőtti találkozó, úgy véli, a Debrecen ezúttal is szervezetten védekezik majd.

SZAVAZÁS

Ön szerint mi lesz a PSV-Debrecen El-mérkőzés végeredménye?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A PSV ellen valóban majdnem mindegyik ellenfelünk behátrál a kapuja elé, de azért nem annyira, ahogyan azt a Debrecen tette – utalt Toivonen a holland bajnokságban megszokott helyzetre, majd hozzátette, nem feltételez nyíltabb futballt a magyar aranyérmestől. – A csütörtöki összecsapás olyan mérkőzés lesz, mint a két héttel ezelőtti volt, azaz mi birtokoljuk majd többet a labdát."

Nem értett egyet játékosával Fred Rutten, az eindhoveniek vezetőedzője, aki úgy véli, támadóbb szellemű Debrecent láthatunk majd a ma esti összecsapáson, mint két hete. „A Debrecennek nincs veszítenivalója, ezért nyíltabb játékra számítunk a magyar bajnok részéről. Ha csütörtökön megszerezzük a három pontot, és a hátralévő két mérkőzésen legalább egyet még hozzáteszünk az addigiakhoz, akkor tovább is jutunk a csoportból" – vélekedett a szakember.

Egy biztos, a hajdúságiaknak nem lesz könnyű dolguk a PSV otthonában, ezt támasztja alá Czvitkovics Péter véleménye is, aki szerint a holland együttes képviseli a legnagyobb játékerőt az I-jelű kvartettben szereplő csapatok közül.

„Semmi kétség, a PSV a legacélosabb! Nemcsak tetszetősen, gyorsan is focizik, bárkihez kerül a labda, három-négy választási lehetősége mindig van rá, hogy miként folytassa az akciót. Nálunk meg legfeljebb egy... Ezért is jelenthetem ki: elsősorban a labda nélküli futásban kellene fejlődnünk ahhoz, hogy felvegyük a versenyt a legjobbakkal" – vélekedett a válogatott középpályás.

„Az Eindhoven elleni hazai meccsen nem az bántott, hogy Balázsról a kapunkba pattant a labda, hanem az, hogy hiába vezettünk egy nullára, a végén kikaptunk. Sajnos, a végére elfogyott az erőnk. Ez van, amikor mi jót akarunk, sokáig jól is futballozunk, aztán szembesülünk azzal, hogy a pályán ott van az ellenfél is..." – tette hozzá Czvitkovics.

 EURÓPA-LIGA
I-CSOPORT, 4. FORDULÓ
PSV (holland)–DEBRECENI VSC (magyar)
Eindhoven, Philips Stadion, 21.05. Vezeti: Courtney (északír)
A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK
PSV: Isaksson – Hutchinson, Bouma, Marcelo, Pieters – Afellay, Toivonen, Engelaar – Lens, Reis, Dzsudzsák. Vezetőedző: Fred Rutten
Debrecen: Malinauskas – Nagy Z., Simac, Mijadinoszki, Laczkó Zs. – Kiss Z. – Bódi, Varga J., Czvitkovics, Szakály P. – Coulibaly. Klubmenedzser: Herczeg András
A találkozóról élő, szöveges tudósítást olvashatnak a Nemzeti Sport Online-on!

A PSV–Debrecen találkozót a Story TV4 élőben közvetíti csütörtökön 21.05 órától!

 

 AZ I-CSOPORT ÁLLÁSA
1. PSV32105–2+3 7
2. Metaliszt Harkiv32017–3+4 6
3. Sampdoria31113–30 4
4. Debrecen30031–8–7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik