A Bilbao a szünet előtt elintézte a PSG-t

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 23:10
null
A Bilbao megnyerte a PSG elleni rangadót (Fotó: Reuters)
Az Athletic Bilbao 2–0-ra megnyerte a PSG elleni mérkőzést hazai pályán az Európa-liga F-csoportjának második fordulójában. A baszk együttes már az első félidőben beállította a végeredményt. A Salzburg 3–0-ra legyőzte otthon a Slovan Bratislavát. A D-csoportban a lisszaboni Sporting 2–1 nyert a Lazio ellen, és az E-csoportban a Stoke City is 2–1-re diadalmaskodott a Besiktas ellen hazai pályán.

F-CSOPORT

A Bilbao a Paris Saint-Germaint fogadta a kvartett rangadóján: mindkét csapat megnyerte az első mérkőzését, és várhatóan egymás között döntik majd el, hogy melyik csapat végez az első helyen.

A baszk csapat nem teketóriázott, Fernando Llorente már a harmadik percben veszélyesen lőtt kapura Andoni Iraola passza után, de a labda a kapu fölé ment. Három perccel később a spanyol válogatott támadó fejjel veszélyeztetett.

A 19. percben aztán megszerezte a vezetést a Bilbao: Óscar de Marcos futott el az alapvonalig a jobb szélen, majd középre ívelte a labdát, és a hosszú oldalon érkező Igor Gabilondo látványos mozdulattal, vetődve vágta a labdát a vendégek kapujába. 1–0

A 29. percben a lécet eltaláló szabadrúgással válaszoltak a vendégek a hazai helyzetekre. Nené próbálkozott a gólszerzéssel, de néhány centit tévedett.

A 44. percben a PSG majdnem kihasználta a Bilbao védőinek bizonytalankodását, ám egy perccel később mégis a spanyol együttes növelte az előnyét. Bal oldali beadás után Llorente lemaradt a labdáról, de Markel Susaeta odaért, és bevágta a kapuba. 2–0

Az 51. percben tovább nőttek a francia csapat gondjai: Mohamed Sissoko ugyanis megkapta a második sárga lapját, így idő előtt mehetett öltözni.

A folytatásban már csak helyzetekig jutottak a csapatok, több gól nem született, így a Bilbao megnyerte a mérkőzést.

A csoport másik meccsén az első félidőben nem született gól, de a második játékrészben a hazai pályán játszó Salzburg a kezébe vette az irányítást a Slovan Bratislava ellen.

Leonardo a 60. percben megszerezte a vezetést az osztrák csapatnak (1–0), majd a brazil támadó után argentin csapattársa is eredményes volt. Gonzalo Zárate a 74. percben vette be a szlovák együttes kapuját (2–0). Már úgy tűnt, hogy 2–0 lesz a meccs végeredménye, de Dusan Svento a 95. percben megszerezte a Salzburg harmadik gólját, így az osztrák csapat 3–0-ra győzött.

D-CSOPORT

A Sporting hazai pályán 2–1-re legyőzte a Laziót. Az olasz együttes a második félidő 50. percétől emberelőnyben játszott, de nem tudott élni a fórral.

A Sporting Ricky van Wolfswinkel találatával szerzett vezetést a 21. percben, a holland támadó Diego Capel átadásából szépen vette be Federico Marchetti kapuját (1–0). A Lazio ugyan a félidő hajrájában Miroslav Klose révén szépített – a német csatár egy távoli felívelést váltott gólra a lemaradó védők asszisztálásának köszönhetően (1–1) –, ám Emiliano Insúa a hosszabbítás perceiben újra a lisszaboniakat juttatta vezetéshez (2–1).

Insúát a második félidő elején kiállította a játékvezető, ám az olaszok nem tudtak egyenlíteni, igaz, a bíró a hajrában egy tizenegyesnek tűnő szituációnál Tommaso Rocchinak adott sárga lapot színészkedés miatt.

A csoport másik mérkőzésén a Zürich 2–2-es döntetlenre végzett a Vaslui vendégeként. Ezen az összecsapáson is volt egy piros lap, a Vaslui tudott is élni Raphael Koch kiállításával, hiszen hátrányból fordított, a svájciakban azonban tíz emberrel is maradt tartás, és Admir Mehmedi 79. percbeli fejesével értékes pontot csent el ellenfele otthonából.

E-CSOPORT

A Besiktas számára jól kezdődött a Stoke City elleni, idegenbeli mérkőzés, mivel Roberto Hilbert már a 14. percben megszerezte a vezetést. Ricardo Quaresma indította a védőt, aki nagyszerűen vitte el a labdát, és a kapuba lőtt. 0–1

A vendégek azonban csak egy percig örülhettek a vezető gólnak: Peter Crouch szöglet után kihasználta a védők határozatlanságát, és a kapuba pöckölte a labdát. 1–1

A 78. percben aztán a játékvezető büntetőt ítélt a hazaiak javára, miután Tomás Sivok lerántotta Peter Crouchot a tizenhatoson belül. A tizenegyest Jon Walters értékesítette. 2–1

A kvartett másik találkozóján a Maccabi Tel-Aviv 1–1-es döntetlent játszott a Dinamo Kijevvel, a csapatok már az első félidőben beállították a végeredményt.

 

A CSOPORTOK ÁLLÁSA
D-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. Sporting 2 2 0 0 4–1 +3 6
2. Vaslui 2 0 2 0 4–4 0 2
3. Lazio 2 0 1 1 3–4 –1 1
4. Zürich 2 0 1 1 2–4 –2 1
E-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. Stoke City 2 1 1 0 3–2 +1 4
2. Besiktas 2 1 0 1 6–3 +3 3
3. Dinamo Kijev 2 0 2 0 2–2 0 2
4. Maccabi Tel-Aviv 2 0 1 1 2–6 –4 1
F-CSOPORT M Gy D V L–K Gk P
1. Athletic Bilbao 2 2 0 0 4–1 +3 6
2. Paris SG 2 1 0 1 3–3 0 3
3. Salzburg 2 1 0 1 4–3 +1 3
4. Slovan Bratislava 2 0 0 2 1–5 –4 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik