World Urban Games: a miniszterelnöknél járt Jelena Iszinbajeva

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.13. 19:32
Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, akit Fürjes Balázs államtitkár, a Budapesten ezen a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) szervező bizottságának az elnöke kísért el.
KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA! (Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnökség)
KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA! (Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnökség)

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságának a tagja, így a WUG eseményein az olimpiai programba már bekerült vagy várhatóan a jövőben bekerülő sportágakat is tanulmányozza. Orbán Viktor gratulált Iszinbajevának a tíz évvel ezelőtt beállított, azóta is érvényben lévő, emblematikus világcsúcsához (nőként egyedül ugrott át öt méter fölötti magasságot), illetve a 2004-ben Budapesten fedett pályán elért világbajnoki aranyérméhez is (a 15 évvel ezelőtti volt Iszinbajeva első vb-címe, amelyet további hat követett szabadtéren és fedett pályán).

Ezen kívül a magyar kormányfő és a korábbi klasszis beszélgetésén szó esett a sport nevelésre és a jellem fejlesztésére gyakorolt hatásáról. Iszinbajeva elmondta, a sport utáni életét három tevékenység teszi teljessé: gyermekének nevelése, a NOB-nál, illetve a róla elnevezett – gyermekek sportolását segítő létesítmények és eszközök adományozásával foglalkozó – jótékonysági alapítványánál végzett munka. Orbán Viktor érdeklődéssel hallgatta Iszinbajeva beszámolóját, hiszen a magyar kormány is nagy erőfeszítéseket tesz, hogy minél több gyermek megszeresse a sportot.

A találkozó végén Iszinbajeva meghívta Orbán Viktort szűkebb hazájába, Volgográdba – tudta meg a Nemzeti Sport.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik