nemzetisport.hu 2019.09.13 19:32 Frissítve: 2019.09.13 20:07

World Urban Games: a miniszterelnöknél járt Jelena Iszinbajeva

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, akit Fürjes Balázs államtitkár, a Budapesten ezen a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) szervező bizottságának az elnöke kísért el.

 

KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA! (Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnökség)

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságának a tagja, így a WUG eseményein az olimpiai programba már bekerült vagy várhatóan a jövőben bekerülő sportágakat is tanulmányozza. Orbán Viktor gratulált Iszinbajevának a tíz évvel ezelőtt beállított, azóta is érvényben lévő, emblematikus világcsúcsához (nőként egyedül ugrott át öt méter fölötti magasságot), illetve a 2004-ben Budapesten fedett pályán elért világbajnoki aranyérméhez is (a 15 évvel ezelőtti volt Iszinbajeva első vb-címe, amelyet további hat követett szabadtéren és fedett pályán).

Ezen kívül a magyar kormányfő és a korábbi klasszis beszélgetésén szó esett a sport nevelésre és a jellem fejlesztésére gyakorolt hatásáról. Iszinbajeva elmondta, a sport utáni életét három tevékenység teszi teljessé: gyermekének nevelése, a NOB-nál, illetve a róla elnevezett – gyermekek sportolását segítő létesítmények és eszközök adományozásával foglalkozó – jótékonysági alapítványánál végzett munka. Orbán Viktor érdeklődéssel hallgatta Iszinbajeva beszámolóját, hiszen a magyar kormány is nagy erőfeszítéseket tesz, hogy minél több gyermek megszeresse a sportot.

A találkozó végén Iszinbajeva meghívta Orbán Viktort szűkebb hazájába, Volgográdba – tudta meg a Nemzeti Sport. 

2019.09.21 23:32:18

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A virtuozitásnál fontosabb a karakter, a jellem szilárdsága, úgy is fogalmazhatnánk, az igazi tehetség végül így is, úgy is utat tör magának.

2019.09.19 21:39:13

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen feltörekvő hazai tehetségtől sem vette el a helyet.

2019.09.18 21:49:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ez a jövő – esszük, nem esszük, nem kapunk mást. És ne tévedjünk: az éhhalált választóknak még az emlékét sem igen fogják megőrizni.

2019.09.16 16:30:55

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Arkagyij Dvorkovicsnak tetszenek a magyar kezdeményezések és támogatni akarja őket.

2019.09.17 19:28:46

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Lőrincz Tamás minden idők egyik legjobb magyar birkózója.