Vívó-vb: Boczkó, Imre és Rédli a 32 között

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2013.08.08. 09:45
A Budapesten zajló vívó-világbajnokságon a férfi párbajtőr egyéni küzdelmeiben a főtáblán kezdő négy magyar induló közül három nyert, egyikük viszont kikapott, így számára gyorsan véget ért a nap. Továbbjutóink közül Boczkó Gábor sima győzelmet aratott izraeli riválisával szemben, míg Imre Géza és Rédli András szoros csatában győzte le olasz, illetve lett ellenfelét. Szényi Péter is szoros, ám vesztes csatába bonyolódott, őt finn versenyző búcsúztatta.

Elsőként Imre Géza lépett pástra a magyarok közül a Syma-csarnok reggel még foghíjas lelátói előtt, mégpedig a címvédő olasz Paolo Pizzóval szemben. Nehéz párharcot nyert meg egyetlen találattal Imre, gyakorlatilag az utolsó akcióig kiélezett küzdelem zajlott. Sajátos hullámzása volt az asszónak, a magyar párbajtőröző ugyanis 1:3-nál és 11:13-nál került kéttusos hátrányba, de mindkétszer fordítani tudott, 5:4-re, illetve 15:14-re. A továbbjutást 14:13-as állásnál együttes találat döntötte el.

Imrét Rédli követte a legjobb 32 közé úgy, hogy két tussal bizonyult jobbnak a lett Mihails Jefremenkónál. 8:8-as állásnál sikerült két találattal ellépnie, aztán együttesekkel tartotta a távolságot, és a különbséget az „adok-kapok” jellegű végjátékban is meg tudta őrizni.

Boczkónak nem okozott gondot az izraeli Ido Ajzenstadt, gyors magyar győzelemmel zárult az asszó.

Váratlan vereséget szenvedett viszont Szényi Péter. A finn Niko Vuorinen nem tűnt legyőzhetetlennek, ennek ellenére az asszó közepén 5:5-ről 9:5-re elhúzott, majd vezetett 11:6-ra is, és bár a magyar vívó 13:13-nál visszazárkózott, majd 14:14 is volt az állás, az utolsó tust a finn adta.

BUDAPEST, VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG
FÉRFI PÁRBAJTŐR, EGYÉNI
A 64 KÖZÖTT

Imre Géza–Paolo Pizzo (olasz) 15:14
Rédli András–Mihails Jefremenko (lett) 15:13
Niko Vuorinen (finn)–Szényi Péter 15:14
Boczkó Gábor–Ido Ajzenstadt (izraeli) 15:4
A 32 KÖZÖTT
Imre–Vincent Pelletier (kanadai)
Boczkó–Kim Szang Min (dél-koreai)
Rédli–José Luis Abajo (spanyol)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik