Vívó Eb: Rédli András parádés teljesítménnyel aranyérmes

Vágólapra másolva!
2014.06.07. 19:50
null
Rédli András egyéni Európa-bajnoki címet szerzett Strasbourgban (Fotó: Mirkó István, archív)
Rédli András megnyerte a férfi párbajtőrözők szombati versenyét a strasbourgi vívó Európa-bajnokságon. A magyar vívó a döntőben 15:8-ra győzte le az olasz Paolo Pizzót.

Rédli, aki tavaly Budapesten a magyar együttessel világbajnok lett, az idei világkupaidényben pedig Heidenheimben egyéniben másodikként végzett, a lengyel Michal Adamek és a cseh Pavel Pitra magabiztos legyőzésével jutott el a legjobb 16-ig.

OSVÁTH EZÜSTÉRMES
Osváth Richárd ezüstérmes lett a kerekesszékes kardozók versenyében a strasbourgi integrált vívó Európa-bajnokság első napján szombaton.

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) tájékoztatása szerint a magyar vívó négy győzelemmel és két vereséggel zárta a selejtezőket. A nyolc közé jutásért görög, a negyeddöntőben lengyel, a négy között ismét görög ellenfelet győzött le. Az aranyéremért zajló küzdelemben 15–8-as vereséget szenvedett francia riválisától.

A női kardozók versenyében Hajmási Éva a hatodik, az Eb-újonc Veres Amarilla a nyolcadik helyen végzett.

Ezt követően az elmúlt évi vb-n bronzérmes orosz Pavel Szuhov, a csapatban olimpiai és világbajnok francia Ulrich Robeiri és a svájci válogatottal 2013-ban Zágrábban Európa-bajnok Max Heinzer elleni egytusos sikerrel verekedte be magát a döntőbe, amelyben a 2011-ben vb-aranyérmes olasz Paolo Pizzo sem tudta megállítani.

A magyar párbajtőröző 15:8-as győzelemmel harcolta ki az aranyérmet. A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a fináléban nem kellett izgulni, mert ellenfele 5:3-as vezetése után fordított, sorozatban kilenc tust adott, onnan pedig Pizzo már nem tudott felállni.

Rédli révén négy év elteltével jutott ismét Eb-aranyérem a magyar vívósportnak.

„Végig rendkívül koncentrált tudtam maradni, kizártam a külső körülményeket, s amit elterveztem, azt végig is tudtam vinni, mindig igyekeztem csak a következő asszóra koncentrálni" – idézte a magyar szövetség honlapja Rédlit, aki hozzátette, képesnek tartotta magát erre a sikerre, s azért dolgozik tovább, hogy a riói olimpián is a dobogó felső fokára állhasson.

Osváth döntője 2:30:00-tól, Rédli fináléja 2:41:00-tól

VÍVÓ EB, STRASBOURG
FÉRFI PÁRBAJTŐR
A 64 KÖZÖTT

Rédli András–Michal Adamek (lengyel) 15:11
Boczkó Gábor–Jan Bidovec (szlovén) 15:7
Szényi Péter–Bartosz Piasecki (norvég) 13:12
Szergej Bida (orosz)–Somfai Péter 15:9

A 32 KÖZÖTT
Rédli–Pavel Pitra (cseh) 15:12
Anatolij Herej (ukrán)–Boczkó 15:10
Ulrich Robeiri (francia)–Szényi 15:12

A 16 KÖZÖTT
Rédli–Pavel Szuhov (orosz) 11:10

NEGYEDDÖNTŐ
Jean-Michel Lucenay (francia)–Igor Rejzlin (ukrán) 15:7
Paolo Pizzo (olasz)–Anton Avgyejev (orosz) 15:14
Rédli–Robeiri 9:8
Max Heinzer (svájci)–Szergej Hodosz (orosz) 15:7

ELŐDÖNTŐ
Pizzo–Lucenay 15:11
Rédli–Heinzer 15:14

DÖNTŐ
Rédli–Pizzo 15:8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik