Vívó Eb: Magamhoz méltatlanul vívtam - Szilágyi Áron

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.06.19. 18:45
Egyetlen magyar férfi kardozó sem jutott el a negyeddöntőig szerdán a zágrábi vívó Európa-bajnokságon.

A legtovább Gémesi Csanád jutott, de a 16 között már ő is befejezte szereplését, miután szoros asszóban, két tussal kikapott az ukrán Dmitro Bojkótól. Előzőleg a világranglistán harmadik Benedikt Wagneren jutott túl úgy, hogy 11:8-ra még a német vezetett. Ekkor a magyar kardozó rosszullét miatt kikérte az ilyenkor rendelkezésre álló tízperces pihenőt, majd bravúros vívással megfordította az asszót. Gémesi Csanád jutott, de a 16 között már ő is befejezte szereplését, miután szoros asszóban, két tussal kikapott az ukrán Dmitro Bojkótól. Előzőleg a világranglistán harmadik Benedikt Wagneren jutott túl úgy, hogy 11:8-ra még a német vezetett. Ekkor a magyar kardozó rosszullét miatt kikérte az ilyenkor rendelkezésre álló tízperces pihenőt, majd bravúros vívással megfordította az asszót.

Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a legjobb 32 között szenvedett vereséget, az olaszok kevésbé ismert vívójától Enrico Berrétől kapott ki.

„Magamhoz méltatlanul vívtam, nem tudom, minek köszönhető ez a teljesítmény. Már a csapatversenyen javítanom kell, a világbajnokságon pedig elfeledtetni ezt az egyéni Eb-t" – idézte a hazai szövetség honlapja Szilágyit, aki az idei világkupaversenyeken három bronz-, egy ezüst- és egy aranyérmet szerzett.

Szatmári Andrásnak és Iliász Nikolásznak már a 64 között is vívnia kellett, előbbi kikapott spanyol ellenfelétől, utóbbi török riválisát még simán verte, de aztán a 32 között az orosz Kamil Ibragimovval már nem bírt.

„Áron az olasz erőszakos, de egysíkú vívásával nem tudott mit kezdeni. A felkészülése sem sikerült igazán jól, egy betegség épp az utolsó napokban hátráltatta, látszott is a formáján. A vébéig ki kell javítani a hibákat, remélem, ez menni fog" – értékelt Somlai Béla vezetőedző az MVSZ honlapjának, hozzátéve, hogy Gémesi Csanád hátrányos helyzetből nagyon értékes meccset nyert Wagner ellen, ami önbizalmat adhat neki a későbbiekben.

VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG, ZÁGRÁB
FÉRFI KARD EGYÉNI
A 64 KÖZÖTT

Iliász Nikolász–Caglayan Nehir Firat (török) 15:7
Fernando Casares (spanyol)–Szatmári András 15:14
A 32 KÖZÖTT
Gémesi Csanád–Benedikt Wagner (német) 15:13
Enrico Berre (olasz)–Szilágyi Áron 15:11
Kamil Ibragimov (orosz)–Iliász 15:7
A 16 KÖZÖTT
Dmitro Bojko (ukrán)–Gémesi 15:13
Gémesi 12., Szilágyi 18., Iliász 27., Szatmári 37. lett.

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Alekszej Jakimenko (orosz)–Berre 15:7
Tiberiu Dolniceanu (román)–Nyikolaj Kovaljov (orosz) 15:8
A DÖNTŐBEN
Dolniceanu–Jakimenko 15:11

A végeredmény: 1. Tiberiu Dolniceanu, 2. Alekszej Jakimenko, 3. Enrico Berre és Nyikolaj Kovaljov, ...12. Gémesi Bence, ...18. Szilágyi Áron, ...27. Iliász Nikolász, ...37. Szatmári András

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik