Vívó Eb: Mohamed Aida a nyolcaddöntőben búcsúzott

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.18. 17:46
Mohamed Aida a nyolcaddöntőben fejezte be szereplését kedden a düsseldorfi vívó Európa-bajnokságon.

Az 58 fős mezőnyben Kreiss Fanni és Kondricz Kata négy győzelemmel és egy vereséggel fejezte be a csoportkört, Mohamed három ellenfelénél bizonyult jobbnak, kettőtől kikapott, de két társához hasonlóan ő is egyből a 32-es táblára került.

Ugyanezért Lupkovics Dórának még egy 15 tusra menő párharcot kellett vívnia, mivel az öttusos mérkőzésekből álló csoportszakaszt 2/3-mal zárta. Végül nem sikerült a 32 közé jutnia, mert 15:10-re kikapott a lengyel Julia Walczyktól.

A következő fordulóban Kreiss nem találta a ritmust Martyna Dlugosz ellen, és bár végig szívósan küzdött, nem tudta ledolgozni a hátrányát, 13:14-nél egyenlítés helyett a lengyel találta el őt érvényes felületen.

Ezt követően Mohamed Kondriczcal vívott, így biztos volt, hogy lesz magyar a legjobb 16 között. Az asszó elején a húszéves Kondricz irányított, később viszont a 43 esztendős Mohamed – aki már a 90-es évek elején érmeket nyert felnőtt-világversenyeken – felzárkózott, a végén pedig 15:11-re legyűrte ellenfelét.

A legjobb nyolc közé jutásért aztán Alice Volpival vívott. A tavaly egyéniben harmadik, csapatban győztes olasz – aki 1992-ben született, amikor magyar ellenfele az első érmét nyerte felnőtt Eb-n – taktikusan és jól vívott, érvényesítette a papírformát. Csak 4:5-ig volt szoros az asszó, onnantól Volpi öt tiszta találatot ért el, ezzel el is dőlt a párharc.

Az olasz később bronzérmet nyert, az arany pedig honfitársáé, Elisa Di Franciscáé lett.Mohamed a 15. helyen végzett, míg a korábban búcsúzó Kreiss Fanni és Kondricz Kata a 19., Lupkovics Dóra pedig 39. lett.

VÍVÓ EB
NŐI TŐR
A 64 KÖZÖTT

Julia Walczyk (lengyel)–Lupkovics Dóra 15:10
A 32 KÖZÖTT
Mohamed Aida–Kondricz Kata 15:11
Martyna Dlugosz (lengyel)–Kreiss Fanni 15:13
A 16 KÖZÖTT
Alice Volpi (olasz)–Mohamed 15:6
ELŐDÖNTŐ
Inna Gyeriglazova (orosz)–Volpi 15:11
Elisa Di Francisca (olasz)–Ysaora Thibus (francia) 15:13
DÖNTŐ
Di Francisca–Gyeriglazova 15:8
VÉGEREDMÉNY
1. Elisa Di Francisca (Olaszország)
2. Inna Gyeriglazova (Oroszország)
3. Alice Volpi (Olaszország) és Ysaora Thibus (Franciaország)
...15. Mohamed Aida
...19. Kreiss Fanni és Kondricz Kata
...39. Lupkovics Dóra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik