Vívó Eb: a férfi kardcsapat bronzérmet szerzett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.06.17. 15:07
null
Bronzérmet szerzett a férfi kardcsapat (Fotó: Facebook/FIE)
Bronzérmet nyert a magyar férfi kardcsapat szombaton a grúziai vívó Európa-bajnokságon, Tbilisziben.

 

A Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású válogatott a belgák és a franciák legyőzése, majd az elődöntőben az oroszoktól elszenvedett vereség után fölényesen, 45:28-ra megverte a németeket a helyosztón.

Szilágyi, Szatmári és Gémesi lépett pástra a bronzmérkőzésen, s mindhárom magyar határozottan és eredményesen, szép akciókat bemutatva vívott.

Az első párban az egyéni döntő két résztvevője, a győztes Max Hartung és a második helyezett Szilágyi csapott össze, de ezúttal fordult a kocka, a kétszeres olimpiai bajnok 5:1-re lelépte ellenfelét. Utána ugyanezt tette Gémesi Benedikt Wagnerrel, majd Szatmári 5:3-ra verte meg Szabó Mátyást. Az első körben nagyon dinamikusan vívtak a mieink, míg a németek – rájuk korántsem jellemzően – sokat bizonytalankodtak. A második fordulóra azonban valamelyest összeszedték magukat, többször is úgy tűnt, jelentősen felzárkóznak, asszók közben jó néhány tus lemaradást ledolgoztak.

Csakhogy előbb Gémesi, majd Szilágyi hozta ki döntetlenre a párharcát Hartung, illetve Szabó ellen, Szatmári pedig csak eggyel kapott ki Wagnertől. Ez volt a mieink egyetlen vesztett asszója a kilencből. Az utolsó három párban Gémesi és Szilágyi megint fölényesen nyert, s köztük Szatmári döntetlent ért el. Szilágyi és Gémesi plusz nyolcas, Szatmári plusz egyes találati mutatóval zárt.

A kardcsapat a magyar küldöttség negyedik – egyben utolsó – érmét szerezte az Eb-n. Hétfőn Pusztai Liza harmadik lett a női kardozók mezőnyében, majd csütörtökön Szilágyi ezüstöt, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese bronzot nyert.

„Az egyéni verseny után nyilatkoztam, hogy két éremmel szeretnék hazatérni, és azt hiszem, most okkal lehetek elégedett – idézte a hazai szövetség honlapja Szilágyit, aki úgy véli, a franciák és a németek elleni vívással elégedettek lehetnek, az oroszok azonban meglepték őket. – Volt valami olyan érzésem, mint a Hartung elleni egyéni döntőben, mintha olvasták volna a vívásunkat, minden bejött nekik. A németek elleni bronzmeccs viszont mindenért kárpótolt…” – tette hozzá.

Magyarország a hatodik helyen végzett az éremtáblázaton. Második lett a kardozó Szilágyi Áron, míg harmadikként zárt – szintén kardban – Pusztai Liza, illetve párbajtőrben Szász-Kovács Emese, valamint a Szilágyi, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat.

Az első az olasz küldöttség lett 4 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzéremmel.

VÍVÓ EB (TBILISZI)
FÉRFI KARD, CSAPAT

NYOLCADDÖNTŐ
Magyarország–Belgium 45:21
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország–Franciaország 45:41
ELŐDÖNTŐ
Oroszország–Magyarország 45:39
Olaszország–Németország 45:39
A 3. HELYÉRT
Magyarország–Németország 45:28
DÖNTŐ
Oroszország–Olaszország 45:41

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik