Vívás: Szilágyi Áron nem akar „Jediket” az olimpiára, de...

Vágólapra másolva!
2019.02.21. 12:18
Hivatalos sportágnak ismerte el a Francia Vívószövetség a Star Wars-filmekből ismert fénykardpárbajt. A küzdelmek a vívóversenyek alapszabályai szerint zajlanak, a háromperces mérkőzéseken pedig jelmezbe öltözött sportolók küzdenek a pontokért és a végső győzelemért. A kétségtelenül látványos küzdelem kétszeres olimpiai bajnokunk, Szilágyi Áron szerint jót tehet a vívás népszerűségének, de azért felváltani nem fogja a hagyományos fegyvernemeket.

„Gyerekkoromtól nagy Star Wars-rajongó vagyok, így szívesen kipróbálnám magam benne. Igaz, fegyvernemet nem váltanék, maradok a hagyományos kardnál. Nem érzem magamban az Erőt” – reagált a francia szövetség döntésére Szilágyi Áron a Bors megkeresésére„Gyerekkoromtól nagy Star Wars-rajongó vagyok, így szívesen kipróbálnám magam benne. Igaz, fegyvernemet nem váltanék, maradok a hagyományos kardnál. Nem érzem magamban az Erőt” – reagált a francia szövetség döntésére Szilágyi Áron a Bors megkeresésére

A kezdeményezést nagyon jó ötletnek tartom, mert ezáltal népszerűbbé tehetik a vívást. Az átlagember nem ismeri annyira ezt a sportágat, ám a filmekben rendszeresen láthatunk kardozást. Elég csak A három testőrre vagy épp a Star Warsra gondolni. Ettől függetlenül olimpián nem látnám szívesen – tette hozzá a kétszeres olimpiai bajnok.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik