Vívás: Szilágyi Áron aranyat, Rédli András ezüstöt nyert

A. A.A. A.
Vágólapra másolva!
2014.02.16. 10:40
null
Szilágyi aranyat nyert Padovában (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Parádés vívással megnyerte a férfi kardozók padovai világkupaversenyét Szilágyi Áron, miközben Heidenheimben, ugyancsak nagyszerű teljesítményt nyújtva másodikként végzett a párbajtőröző Rédli András.

A kardvívás olimpiai bajnoka, Szilágyi Áron 2010-ben az olasz városban nyert életében először Grand Prix-versenyt, de tavaly sem vívott éppen rosszul Padovában, akkor egyéniben bronzot szerzett. Most igazán szoros asszókra sem késztették, legalábbis a legjobbak. A főtábla elején azért megküzdött ellenfeleivel és saját formájával, de meccsről meccsre jobb lett, a döntőben pedig olyan álomvívást mutatott be, mint például 2012-ben Londonban, az olimpiai fináléban vagy a tavalyi világkupa döntőjében, Athénban. Hiszen neki valójában minden város, minden helyszín fekszik.

„A számok csalnak, nagyon nyögvenyelősen indult a napom – idézte Szilágyit a hazai szövetség honlapja. – Egy iránival, egy nem túl acélos némettel és egy junior korú franciával küszködtem, és valóban csak annak örültem, hogy legalább a küzdeni tudásommal nem volt baj. Aztán a negyedik-ötödik meccsen megjött az érzés, ültek a parádok, megéreztem a tempót. A döntőben, az emelt páston meg már úgy ment a vívás, ahogy azt szeretem."

A párbajtőr csapatvilágbajnoka, Rédli András neve, úgy tűnik, leginkább Heidenheimmel forr egybe, ahol az egész vívósport legnépszerűbb világkupáját tartják, most például 261-en fogtak fegyvert. Rédli 2009-ben itt nyert először nagy viadalt, ezúttal pedig a döntőig vívta magát. Többek között a kétszeres egyéni világbajnok észt Nikolai Novosjolovot győzte le.

Férfi párbajtőrben az utánpótlásban is ragyogóan állunk: Budapesten a Héraklész junior-világkupán Bányai Zsombor–Berta Dániel döntőre került sor, nem is akármilyenre: Bányai 15:14-re győzött. A. A.

VÍVÁS
FÉRFI KARDVILÁGKUPA, PADOVA

A 16 közé jutásért: Szilágyi Áron–Hartung (német) 15:12, Wagner (német)– Decsi Tamás 15:14 Nyolcaddöntő: Szilágyi–Lambert (francia) 15:12
Negyeddöntő: Szilágyi–Ibragimov (orosz) 15:8
Elődöntő: Szilágyi–Berre (olasz) 15:11
Döntő: Szilágyi–Ku Pon Kil (dél-koreai) 15:7

FÉRFI PÁRBAJTŐR-VILÁGKUPA, HEIDENHEIM
A 16 közé jutásért: Rédli András–Garozzo (olasz) 15:12
Nyolcaddöntő: Rédli– Rejzlin (ukrán) 7:6. Negyeddöntő: Rédli–Novosjolov (észt) 6:5
Elődöntő: Rédli–Fernández (venezuelai) 14:9
Döntő: Nikisin (ukrán)–Rédli András 7:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik