MTI 2020.09.16 11:50 Frissítve: 2020.09.16 12:36

Vívás: októberben térhet vissza Siklósi Gergely

Októberben kezdheti meg ismét az edzéseket Siklósi Gergely világbajnok párbajtőröző, aki koronavírus-fertőzés miatt kényszerül pihenőre.

Októberben kezdheti meg ismét az edzéseket Siklósi Gergely (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A tavalyi, budapesti vb aranyérmese az M4 Sport Sporthíradó című műsorában szerdán skype-on nyilatkozva elmondta, hogy az elmúlt időszak inkább mentálisan volt nehéz a számára.

„Tizenhét napot voltam elkülönítve, mentálisan nagyon nehéz volt. Az első hét végén, a hetedik-nyolcadik napon éreztem, hogy kezd nehezedni, és az utolsó három napon szinte nem is tudtam aludni, igazából azt vártam, hogy mikor mehetek ki újra – mesélte. – Nagyon régóta jól vagyok, jelenleg várom, hogy megkapjam a negatív eredményt” – tette hozzá.

Emlékeztetett rá, hogy attól, aki koronavírus-fertőzésen esik át, a Sportkórház bevonja a sportorvosi engedélyét és hat hétig gyakorlatilag el is tiltja a sporttól.

„Mielőtt visszamehetek a pástra, vagy akárcsak a konditerembe, előtte egy ellenőrzésen kell majd átesnem. Ebben benne van terheléses EKG, szívultrahang, tehát elég komolyan átvizsgálnak. Október 1-je után fognak aztán felmérni, és ha azt mondják, hogy minden rendben, akkor kezdhetek újra edzeni” – mondta.

A hazai sportági szövetség szeptember elején közölte, hogy a férfi párbajtőr-válogatott négy tagja megfertőződött a koronavírussal. Közülük az egyik volt Siklósi, aki a terveket illetően elárulta: először a magyar versenyekre készülnek – október végén lesz az első –, remélik azok nem maradnak el, de azért leginkább a nemzetközi viadalokra koncentrálnak.

Az elmúlt év világbajnoka januárban megnyerte a heidenheimi világkupát, többek között emiatt is kedvező helyzetben áll az olimpiai kvalifikációt illetően, a párbajtőrcsapatnak azonban mindenképpen eredményesen kellett volna szerepelnie az utolsó, Buenos Aires-i kvalifikációs viadalon, amely azonban márciusban elmaradt. A válogatottnál úgy vélik, jó lenne, ha ezt a jövő év februárjában, márciusában lehetne pótolni.

Siklósi a nyáron öthetes alapkiképzésben vett részt őrmesterként a Magyar Honvédség sportszázadánál. Mint mondta, az ott tapasztalt szigor a javára válhat.

„Úgy gondolom, hogy ez sokat adott ahhoz, hogy a vívásban fegyelmezettebb és magabiztosabb legyek a jövőben” – vélekedett.

Szeptember 4-én, a 23. születésnapján vehette volna át az ELTE Sport arca díjat, de a fertőzés közbeszólt.

„Ha minden jól megy, akkor ezt a jövő héten át tudom venni. Nagyon örülök annak, hogy én lehetek ebben a tanévben az ELTE Sport arca, remélem, hogy fel tudok nőni a feladathoz” – mondta. 

2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.