PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.07.12 06:56 Frissítve: 2019.07.12 13:20

Vívás: nyolcan egy Trabantban? Gémesiéknek ez nem jelentett problémát!

Gémesi Csanád családjában hagyomány a kardvívás. Édesapját és nagybátyjait követve, mellette öt testvére közül még két öccse, Bence és Huba is ezt a sportágat űzi, mindannyian gödöllői színekben. A nyolcfős család valószínűleg már nem a régi Trabanttal érkezik a budapesti vívó-világbajnokságra, de minden bizonnyal teli torokból szurkolnak majd a Sportkrém-fotózás kedvéért elegáns ruhákat öltő Csanádért.    


A 32 éves kardvívó elmondta, nagyon jó volt hatgyermekes családban felnőni.

„Ez a legjobb dolog, ami történhet egy gyerekkel, hogy ennyi testvére van és ilyen nagy családban nőhet fel. Nekem nagyon-nagy élmény volt, sőt, a mai napig az. Egyébként nem voltam jó gyerek, bár állítólag szerettek a tanárok és az óvó néni is, mert kedves és aranyos voltam. De volt velem munka.”

Gyerekkorában a családi autójuk egy Trabant volt, bárhogy is számoljuk, abban nehezen fér el hat gyerek és két felnőtt. De Gémesiék ezt is megoldották.

„Hátulra beültünk hatan, hárman az alsó, hárman a felső sorba. Vita csak abból volt néha, hogy ki üljön alulra, de általában azért a nagyobbak foglalták el ezt a sort. Nem emlékszem, hogy valaha megállítottak volna, és ebből probléma volt. A hosszabb utakra egyébként is vonattal mentünk.”

Videónkban természetesen szóba kerül a július 15-én startoló budapesti vívó-világbajnokság, illetve az elegáns ruhák viselete.

Ha még többet szeretne megtudni az Európa-bajnok Gémesi Csanádról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

 

2020.05.21 15:16:55

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A legnépszerűbb események kapcsán is újra van miért drukkolni a sportok szerelmeseinek! (x)

2020.05.27 18:04:19

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Faragó Tamás lénye, megjelenése, lázadást, nonkonformitást is sugalló intelligenciája ama hazugságra telepített kor félelem nélkül való tagadása volt. Meg a magyar vízilabda örök jelképe.

2020.05.24 16:20:37

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Sokan a világhírű magyar vívás előfutárának tartották, stílusa az aktív védelemre épült.

2020.05.24 20:53:59

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Át kellene gondolni a rendezéssel kapcsolatos terveket.