PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.07.12 06:56 Frissítve: 2019.07.12 13:20

Vívás: nyolcan egy Trabantban? Gémesiéknek ez nem jelentett problémát!

Gémesi Csanád családjában hagyomány a kardvívás. Édesapját és nagybátyjait követve, mellette öt testvére közül még két öccse, Bence és Huba is ezt a sportágat űzi, mindannyian gödöllői színekben. A nyolcfős család valószínűleg már nem a régi Trabanttal érkezik a budapesti vívó-világbajnokságra, de minden bizonnyal teli torokból szurkolnak majd a Sportkrém-fotózás kedvéért elegáns ruhákat öltő Csanádért.    


A 32 éves kardvívó elmondta, nagyon jó volt hatgyermekes családban felnőni.

„Ez a legjobb dolog, ami történhet egy gyerekkel, hogy ennyi testvére van és ilyen nagy családban nőhet fel. Nekem nagyon-nagy élmény volt, sőt, a mai napig az. Egyébként nem voltam jó gyerek, bár állítólag szerettek a tanárok és az óvó néni is, mert kedves és aranyos voltam. De volt velem munka.”

Gyerekkorában a családi autójuk egy Trabant volt, bárhogy is számoljuk, abban nehezen fér el hat gyerek és két felnőtt. De Gémesiék ezt is megoldották.

„Hátulra beültünk hatan, hárman az alsó, hárman a felső sorba. Vita csak abból volt néha, hogy ki üljön alulra, de általában azért a nagyobbak foglalták el ezt a sort. Nem emlékszem, hogy valaha megállítottak volna, és ebből probléma volt. A hosszabb utakra egyébként is vonattal mentünk.”

Videónkban természetesen szóba kerül a július 15-én startoló budapesti vívó-világbajnokság, illetve az elegáns ruhák viselete.

Ha még többet szeretne megtudni az Európa-bajnok Gémesi Csanádról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

 

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu