PIRCS ANIKÓ, PUSZTAI VIOLA, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ) 2019.07.12 06:56 Frissítve: 2019.07.12 13:20

Vívás: nyolcan egy Trabantban? Gémesiéknek ez nem jelentett problémát!

Gémesi Csanád családjában hagyomány a kardvívás. Édesapját és nagybátyjait követve, mellette öt testvére közül még két öccse, Bence és Huba is ezt a sportágat űzi, mindannyian gödöllői színekben. A nyolcfős család valószínűleg már nem a régi Trabanttal érkezik a budapesti vívó-világbajnokságra, de minden bizonnyal teli torokból szurkolnak majd a Sportkrém-fotózás kedvéért elegáns ruhákat öltő Csanádért.    


A 32 éves kardvívó elmondta, nagyon jó volt hatgyermekes családban felnőni.

„Ez a legjobb dolog, ami történhet egy gyerekkel, hogy ennyi testvére van és ilyen nagy családban nőhet fel. Nekem nagyon-nagy élmény volt, sőt, a mai napig az. Egyébként nem voltam jó gyerek, bár állítólag szerettek a tanárok és az óvó néni is, mert kedves és aranyos voltam. De volt velem munka.”

Gyerekkorában a családi autójuk egy Trabant volt, bárhogy is számoljuk, abban nehezen fér el hat gyerek és két felnőtt. De Gémesiék ezt is megoldották.

„Hátulra beültünk hatan, hárman az alsó, hárman a felső sorba. Vita csak abból volt néha, hogy ki üljön alulra, de általában azért a nagyobbak foglalták el ezt a sort. Nem emlékszem, hogy valaha megállítottak volna, és ebből probléma volt. A hosszabb utakra egyébként is vonattal mentünk.”

Videónkban természetesen szóba kerül a július 15-én startoló budapesti vívó-világbajnokság, illetve az elegáns ruhák viselete.

Ha még többet szeretne megtudni az Európa-bajnok Gémesi Csanádról, keresse pénteken a Nemzeti Sport Sportkrém mellékletét.  

 

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.

2020.02.17 23:16:07

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ez nem ellenőrizetlen forrású és hitelességű átigazolási pletyka Cristiano Ronaldóról vagy Lionel Messiről – mert velük minden hírt el lehet adni –, hanem a magából erkölcsileg kifordult rögvalóság.

2020.02.17 13:55:49

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY (Berlin), HATÁR DÁVID, LAKNER GÁBOR (Budapest)

A nőknél ismét Simone Biles nyert • A dél-afrikai rögbiválogatott az Év csapata • Dirk Nowitzki életműdíjat kapott.