Vívás: Kreiss Fanni 12. lett a németországi vk-versenyen

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.05.04. 17:30
Kreiss Fanni két fordulón sikerrel jutott túl, végül 12. lett a női tőrözők németországi világkupa-versenyén, Tauberbischofsheimben.

A 64-es tábla első körében 15:8-ra verte meg a francia Maeva Rancurelt, majd a 32 között 15:10-re a csapatban világ- és Európa-bajnok orosz Larisza Korobejnyikovát. A negyeddöntőbe viszont már nem sikerült bejutnia, mert 15:7-re kikapott az olasz Erica Cipressától. A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint Kreiss a 20. helyről kezdte a vk-t, és újabb jó szereplésével tovább erősítette pozícióját a bő élmezőnyben.

A főtáblára négy magyar jutott fel, ahol Kondricz Kata egy mérkőzést nyert, míg Pásztor Flóra és Lupkovics Dóra az első asszójában vereséget szenvedett.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából lényegesen fontosabb csapatversenyt vasárnap rendezik.

A férfi tőrözők Szentpéterváron léptek pástra. A mieink közül Dósa Dániel került a legjobb 64 közé, sőt, ott is tudott még egy mérkőzést nyerni, aztán viszont kikapott az egyéni Eb-győztes, csapatban olimpiai, világ- és Európa-bajnok olasz Giorgio Avolától. Férfi tőrben kevés az esély arra, hogy a válogatott olimpiai kvótát szerezzen, így Dósának leginkább egyedül kell küzdenie a tokiói részvételért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik