nemzetisport.hu 2019.07.11 12:28 Frissítve: 2019.07.11 12:52

Vitorlázás: Nanushka is vízre száll az 51. Kékszalagon

Az 51. Kékszalag vitorlásversenyen rajthoz áll a Nanushka Sailing Team is Európa legnagyobb tókerülő versenyén, 2019. július 18–20-án. A csapat tagjai között olyan ismert nevek szerepelnek, mint Váradi Szabó János és Petheő Tamás többszörös magyar katamarán bajnok páros, de a legénység többi tagja, Jankovics Gábor, Horváth Áron és Goszleth Marcell is többszörös magyar bajnoki címmel illetve kiváló nemzetközi eredményekkel rendelkező vitorlázók. A fiúk egy nem mindennapi katamaránnal szállnak versenybe, mely a Nanushka nevet kapta – áll a csapat lapunkhoz eljuttatott közleményében. 

 

Nanushka is vízre száll

A több mint 15 éve együtt versenyző Váradi Szabó János, Petheő Tamás balatonfüredi páros korábban több ízben is megnyerte már az F18-as katamarán bajnokságot és a kéttestű hajóosztályban remek eredményeket tudhatnak magukénak nemzetközi versenyeken is. A csapat a korábbi Kékszalagokon kisebb teljesítményű katamaránnal is kiemelkedő eredményeket ért el. Jó pár nagyobb potenciállal bíró hajót megelőzve, a csapat verseny-katamarános tapasztalatával sikerült előkelő helyen végezni a legismertebb magyar vitorlásversenyen.

Most azonban, a frissen megvásárolt – korábban svájci színekben a Balatonon is sikeresen bizonyított – hajóval még jobb eredmények elérését tűzték ki célul. A 35 lábas katamarán immáron magyar színekben – ahogy az az impozáns vitorláin is látszik – a Nanushka nevet kapta. A hajó vitorlái és a tömegeloszlása mind-mind elősegítik a lehető legjobb siklást a vízen. Váradi úgy érzi, a Kékszalag abszolút első helyének eléréséhez a technikai feltételekben is igazodniuk kell az élmezőnyhöz. Ezért döntött a svájci Safram katamarán megvásárlása mellett.

2019.07.19 23:34:30

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. A hivatkozási alap az 1894. június 23-án kelt, a NOB megalakulását is jelentő párizsi határozat volt, aminek értelmében bármely rendkívüli fizikai teljesítményért aranyérem adható.

2019.07.18 23:18:09

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nincs az a sportág és viadal, amelynek rendezési ideája ne kapna azonnal zöld lámpát és több-kevesebb milliárdot állami forrásból. Remélem azonban, hogy ennek a helyzetnek nemcsak az áldását, hanem a fonákságait, pontosabban ezek veszélyét is látják az érintettek, a döntéshozók.

2019.07.11 21:24:49

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ezüstérmeseink viszont tökéletesen megtestesítették az ókori görög és az ebből fakadó coubertini ideáltípust.

2019.07.09 08:55:30

Egyéb egyéni nemzetisport.hu