Vitorlázás: mindkét Vadnai testvér érmes az Eb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.09.05. 12:37
Vadnai Benjamin a második, míg öccse, Jonatán a harmadik helyen végzett a vitorlázók olimpiai Laser Standard hajóosztályának U21-es Európa-bajnokságán. A spanyolországi Murciában megrendezett kontinensviadalon a 19 éven aluliak mezőnyben Jonatán ezüstérmes lett.

A 83 fiatal versenyzőt felvonultató mezőnyben a fivérek végig az élmezőnyben vitorláztak. Mindkettejüknek volt futamgyőzelme, és minimális, két, illetve öt helyezési ponttal maradtak csak el a győztes, korosztályos világbajnok spanyol Rodrígueztől. A 17 esztendős Vadnai Jonatán a 21 éven aluliak között szerzett bronzérme mellé az U19-es kategóriában – szintén Rodríguez mögött – begyűjtött egy ezüstöt is.A 17 esztendős Vadnai Jonatán a 21 éven aluliak között szerzett bronzérme mellé az U19-es kategóriában – szintén Rodríguez mögött – begyűjtött egy ezüstöt is.

A Vadnai testvérek jó formáját bizonyítja, hogy két hete a hajóosztály korosztályos vb-jén a harmadik és az ötödik helyen zártak.

„Az volt a célom, hogy a világbajnokság után itt is dobogón álljak – árulta el Vadnai Benjamin. – Annak is örülök, hogy a körülményeknek is köszönhetően sikerült egyenletes versenyzést produkálni. Nagyon szoros verseny volt, az első hat helyezett között kis különbségek döntöttek, de külön öröm, hogy a testvéremmel együtt állhattunk fel a dobogóra. Egyébként hiába indulunk ugyanabban a számban, a drukkoláson kívül próbálunk segíteni is egymásnak, például úgy fordulni, hogy ne zavarjuk azzal a másikat. A következő versenyünk egy balatonfüredi Európa-kupa lesz, mostantól arra fogunk készülni.”

Fiatal koruk ellenére elképzelhető, hogy a testvérek egyike ott lesz a jövő évi olimpián, hiszen versenytársuk, Tomai Balázs jóvoltából – a finn dingis Berecz Zsombor mellett – Laser Standardben is lesz magyar vitorlázó Rióban. Válogatóversenyeken dől majd el, hogy hármuk közül ki utazhat az ötkarikás játékokra.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik