MTI 2020.04.23 14:14 Frissítve: 2020.04.23 14:36

Vitorlázás: Litkey Andalúziában ragadt, május közepén indulhat haza

Andalúziában ragadt a koronavírus-járvány miatt Spanyolországban elrendelt szigorú intézkedések miatt Litkey Farkas, 13-szoros Kékszalag-győztes vitorlázó, aki legkésőbb május közepén, autóval tud majd elindulni Magyarországra. 

 

Az 54 éves sportember az M4 Sportnak csütörtökön azt mondta, Spanyolországban legfeljebb öt percre lehet kimenni az utcára, de a gyermekeknek teljes mértékben tilos elhagyni a lakhelyüket. Bár tengerparton vannak, hajós edzésekre nincs lehetőség, ő maga naponta 14 kilométert fut egy 200 méteres területen.

„Március tizenötödikére készen voltunk a hajó technikai fejlesztésével, vártuk, hogy mikor kezdhetjük meg az edzéseket, de előbb a repülőutakat törölték, majd az eseményeket” – nyilatkozta a Soling hajóosztályban négyszeres világbajnok Litkey Farkas, hozzátéve, folyamatosan kapcsolatban vannak a konzulátussal, amely azt tanácsolta nekik, hogy még várjanak a hazaindulással, amelyre így május közepén kerülhet sor.

A vitorlázó szerint júniusban biztosan nem lesz Kékszalag a Balatonon, mert a rendezőnek két hónap kell a felkészülésre. A hazai szövetség ugyanakkor szerinte elkötelezett a rendezés mellett, és Litkey abban bízik, hogy szeptemberben lesz lehetőség pótolni a versenyt.

A jövőre halasztott tokiói olimpia vitorlás eseményein várható magyar esélyekről úgy fogalmazott, Berecz Zsombor az egyéves csúsztatás ellenére érmet nyerhet a japán fővárosban.

„Érdi Mária folyamatosan fejlődik, évről évre egyre jobb teljesítményt nyújt, a Vadnai testvérek pedig még ebben az időszakban is tudnak együtt edzeni, ami jelenleg nagyon kevés sportolónak adatik meg” – mondta Litkey, aki a saját pályafutásával kapcsolatban úgy véli, a Kékszalagon még tíz évig rajthoz tud állni, ezzel tervez is, Solingban pedig jó esélye van arra, hogy további világbajnoki címeket nyerjen.

2020.06.03 21:43:04

Egyéb egyéni L. PAP ISTVÁN

Magyarország és szomszédai sportja is szegényebb lenne az elcsatolt területeken született klasszisok eredményei nélkül.

2020.06.03 23:35:18

Egyéb egyéni SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Sportközösségeink és a sikereik ismét összekapcsolnak minden magyart.

2020.06.03 23:32:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. „Aki először jár Erdélyben, az úgy jön haza, hogy más ember lett.” Ezt ennél tisztábban képtelenség kimondani és megérezni.

2020.06.02 23:21:08

Egyéb egyéni S. T. J.

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

2020.06.02 08:40:15

Egyéb egyéni JOCHA KÁROLY

A 80 éves nemzetközi sakknagymester, Csom István kilenc sakkolimpiát is felölelő karrierjéről beszélt.