nemzetisport.hu 2019.01.18 07:15 Frissítve: 2019.01.18 08:49

Vitorlázás: Érdi Mária tudatosan készül Tokióra, érmet akar szerezni

Bár a lovagláshoz is van adottsága Érdi Máriának, nem kell megijedni, a tokiói olimpiára készülő vitorlázó nem vált sportágat. A pilisjászfalui Unikornis Lovardában – ahol testvére, Érdi Gabriella lovagol – pusztán a Nemzeti Sport, no, meg némi kikapcsolódás kedvéért pattant lóra.Érdi Mária még csak húszéves, de 2020-ban már a második olimpiáján vehet részt, miután az augusztusi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon megszerezte a kvótát a Laser Radial hajóosztályban. Bár ezt hivatalosan az országnak szerezte, itthon jelenleg nem akad kihívója.  

„Nem vettük természetesnek a kvótát, de a versenyeredményeim alapján tudtuk, hogy képes vagyok rá. Én már két évvel ezelőtt is tudtam, hogy idehaza valószínűleg nem lesz ellenfelem, így a nemzetközi versenytársaimmal ellentétben én nem vagyok kitéve ennek a stressznek. Annak, hogy itthon nincs kihívom, van jó és rossz oldala is. Nekem jelenleg remek edzőpartnereim vannak, de abban is reménykedem, hogy a jövőben lesz olyan magyar vitorlázó, akivel meg kell küzdenem az olimpián való indulásért.”

Mint arról a pénteki Nemzeti Sport Sportkrém mellékletében található hosszabb interjúban beszélt, Rióval ellentétben Tokióra már tudatosan készül.

„Nem nagyon várta senki, hogy a riói olimpiára kijutok, az utolsó pillanatban szereztem meg a kvótát. De onnan hazatérve már azon gondolkoztam, mit szeretnék elérni Tokióban. Úgy szeretnék odaállni a rajtvonalhoz, hogy mindent megtettünk, és ha összejön az érem, amiért dolgozunk, annak nagyon fogunk örülni. De ha ez mégsem sikerül, akkor lesz még bőven esélyem ezt az álmomat valóra váltani.”

2020.02.26 23:17:16

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

NS-VÉLEMÉNY. A klub gyakorlatilag egyet jelentett a magyar női asztalitenisszel.

2020.02.25 22:26:34

Egyéb egyéni KOVÁCS ERIKA

Olimpiai bajnokunk is számol a legjobbakkal, de leginkább a saját felkészülésében bízik.

2020.02.25 18:39:58

Egyéb egyéni KOHÁN GERGELY

Két világ- és négy Európa-bajnoki arany után Tokióban érne csúcsra az igazi showman, Frank Chamizo.

2020.02.25 21:23:11

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Világjárványra vonatkozó vészforgatókönyv nem létezik.