MTI 2017.08.29 11:19 Frissítve: 2017.08.29 11:47

Vitorlázás: elrontotta a végét, de így is örül Érdi Mária

Érdi Mária annak ellenére tud örülni eredményének, hogy a rosszul sikerült utolsó napi szereplése miatt a 20. helyen zárta a Laser Radial olimpiai hajóosztály világbajnokságát.

 

A 19 éves magyar sportoló a hollandiai vb-n az első négy nap nyolc selejtezős futamát követően a 11. helyről várta a négy döntős futamot. Az elsőből azonban kizárták, míg a másodikat csak a 46. helyen zárta, így visszacsúszott a 20. pozícióba, s ezen nem tudott javítani, mivel másnap az utolsó két futamot szélcsend miatt nem rendezték meg.

„Az első napok jól sikerültek, de sajnos az utolsó napon megkaptam a büntetőmet, azt követően pedig nagyon rosszul vitorláztam, fejben valami nem volt a helyén” – nyilatkozta a magyar tehetség kedden az M4 Sport Sportreggeli című műsorában, hozzátéve, a kizárás után nem érezte, hogy ez befolyásolta a következő futamot, ám az mégis gyengébben sikerült.

Érdi Mária azt gondolta, jobban meg fogják viselni a történtek, ám tud örülni a 20. helyének, s nagy eredménynek tartja, különös tekintettel arra, hogy 2012-ben kezdett versenyezni, s 19 évesen érte el ezt a helyezést. Megjegyezte, rengeteget tanult a világbajnokságból, melynek nagy tanulsága, hogy minden futamban, minden körülmények között maximálisan kell koncentrálnia.

A riói olimpián is szerepelt vitorlázó három héttel a felnőtt vb előtt óriási fölénnyel nyerte meg az U21-es vb-t, ami – mint mondta – azért is értékes, mert egyértelmű favoritként utazott Belgiumba, ahol elbírta a rá nehezedő nyomást.

Beszélt arról is, hogy a korosztályos és felnőtt versenyek között az jelenti a nagy különbséget, hogy míg a fiataloknál akkor is tud győzni, vagy elöl végezni egy-egy futamban, ha hibázik, a felnőtteknél ez közel sincs így, hiába számít a nagyok között is gyorsnak.

Az MVM SE laserese nagy tervekkel tekint a jövőbe, a műsorban határozottan kijelentette, egyértelműen az éremszerzés a célja a 2020-as, tokiói olimpián.

2020.02.25 21:23:11

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Világjárványra vonatkozó vészforgatókönyv nem létezik.

2020.02.21 22:45:50

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Nem azt írom, hogy egy pénzdíjas olimpia másnapján jönne az apokalipszis – de hogy jó eséllyel elindulnánk felé, az biztos.

2020.02.20 10:34:45

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A magazinban számos verseny bemutatása mellett írunk a rajtcsomagokról, versenymániáról és a népszerű félmaratoniról is.

2020.02.20 16:58:24

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

A mindennapos testnevelésóra bevezetésével a néptánc is nagy lehetőséghez jutott.