Bajnokok reggelije: Mindent a birkózásnak köszönhetek, még a feleségemet is – Lőrincz Tamás

T. M.T. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 10:00
null
Harmadik vendégünk Lőrincz Tamás volt (Fotó: Tumbász Hédi)
Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben az olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok magyar birkózó, Lőrincz Tamás volt a vendégünk.

Lőrincz Tamás, olimpiai ezüstérmes, világbajnok és háromszoros Európa-bajnok birkózónk csirkemellet sütött őzgerincformában, amit még feleségével is letesztelt a forgatás előtt.

„Nem egy bonyolult ételt hoztam, sőt ahogy a feleségemmel kipróbáltuk, nagyon jól is sikerült. Igaz, az első főzésnél a sajtot először a citromhéjreszelőn kezdtem el, ami nagyjából negyven percig tartott – bár ő azt mondta, ezt inkább ne meséljem el.”

Olimpiai ezüstérmes birkózónkat arról kérdeztük, hogyan tudja fenntartani a versenyekkel járó folyamatos fogyasztást, ami rendkívül megterheli a sportolók szervezetét.

„Sportsikerekben gazdag tíz év van mögöttem, de a testem szerintem másképp vélekedne erről. Amikor még a 66 kilós súlycsoportban versenyeztem, akkor nagyjából 10 kilót kellett fogynom a versenyek előtt, ami a végén már nagyon szenvedős volt.”

A Nemzeti Sport és a Príma közös sorozatának harmadik részében Lőrincz Tamás elárulta, hogyan hatott rá a tokiói olimpia elhalasztása, ami egyben az ő utolsó világversenye lesz, valamint szó esett a fiatalkori nehézségeiről, valamint családjáról is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik