Utánpótlás: megjelent a korosztályos sport 2017-es évkönyve

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.22. 12:50
A felnőtt- és korosztályos sport jeles képviselőinek keretében mutatták be az Utánpótlássport 2017-et, amely a tavalyi év utánpótlás-sportéletét foglalja össze, akárcsak a hagyományos sportévkönyv a felnőttekét.

Immár másodszor jelent meg az utánpótlás-sportolók teljesítményéről szóló évkönyv, amely ezúttal a korosztályos sportélet 2017-es évét foglalja össze. A sajtótájékoztatón – a témához passzolóan – fiatal sportoló, az ifjúsági olimpiai bajnok vívó, Esztergályos Patrik töltötte be a moderátor szerepét.

Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége ezúttal 460 oldalon mutatja be a legnagyobb sikereket, az utánpótlássport történéseit, a jövő csillagait és a korosztályos sport kiváló mestereit. A könyv erénye, hogy 40 sportágban gyűjtötték össze az utánpótlás-világversenyek és országos bajnokságok összes dobogós helyezettjét, azaz a könyv több tízezer fiatal sportoló nevét tartalmazza.

A könyv visszajelzés a fiatal sportolóknak, az edzőknek és a szülőknek, hogy igenis fontos az, amit csinálnak. Úgy gondoljuk, hogy a mai internet uralta világban az évkönyv különleges formájú, maradandó emléke a teljesítményüknek" – fogalmazott Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu-t működtető MediaBook Kiadó Kft. vezetője.

Ott voltam, amikor hét évvel ezelőtt az utanpotlassport.hu elindult, és azóta is figyelemmel követem – jegyezte meg Kemény Dénes, a vízilabda-szövetség elnöke. – Ennek az egész folyamatnak tartjuk a kezünkben a második évjáratú könyvét, amely fel lehet tenni a polcra, és valóban motivál. Aki kimaradt, pozitívan irigyli a bekerülőt, és benne akar lenni a legközelebb. Az sem hátrány, hogy az állandóan a telefonjukat használó fiatalokat olvasásra ösztönzi."

A könyv főszereplőinek egyike, a junior-világbajnok, felnőttolimpikon Késely Ajna is arról beszélt, az internethez képest sokkal nagyobb eszmei értéket képvisel a könyv. „Az előző kiadványban is szerepeltem, és a holtpontokon, a rosszabb napokon jó volt felcsapni, és látni magamat benne."

Sokan mondják, hogy nem éri meg támogatni a korosztályos sportot, mert az embereket nem érdeklik a még nem ismert fiatalok, pedig igenis több tízezer embert ér el a könyv – jegyezte meg Pósfai Gábor, a Decathlon Magyarország ügyvezető igazgatója. – Vállalatvezetőként is azt mondom, hogy megéri támogatni az utánpótlássportot támogatni. Én is sportoltam fiatalon, benne van a nevem az 1996-os évkönyvben, és igenis, nagyon jó ezt látni, ezt megmutatni a gyermekeimnek. Azt gondolom, a mostani kiadvány hasonló motiváció jelent mindenkinek."

A könyvet speciális volta miatt nem terjesztik könyvesboltban, az utanpotlassport.hu honlapon rendelhető meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik