Utánpótlás: magyar aranyérmek a Győztesek Versenyén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 20:48
Magyar aranyérmekkel kezdődött Moszkvában a 9. alkalommal megrendezett Győztesek Versenye. Az onkológiai kezelésen sikeresen átesett 7-16 éves fiatalok a nyitó napon két sportágban mérkőztek meg egymással, amelyek közül az asztalitenisz több dobogós helyet is hozott.

Moszkvában, a CSZKA hatalmas sportkomplexumában, 9. Alkalommal gyűltek össze a résztvevők a Győztesek Versenyére. A látványos megnyitóünnepség után – amelyen felvonult mind a 14 ország – a futással és az asztalitenisszel megkezdődtek a hivatalos versenyszámok. Utóbbiban rögtön magyar aranyérmet ünnepelhettünk, drámai körülmények között. A 10-11 évesek korosztályában Kiss Máté magabiztos játékkal jutott be a döntőbe, amelyben indiai ellenféllel csatázott.

A 11 pontig tartó meccsen az indiai 10:9-es vezetésnél már másodszor fogta meg kézzel Máté adogatását, majd megnyerte a megismételt labdamenetet. A kétségbeesetten zokogó magyar fiú végül a zsűrielnök döntése alapján újrajátszhatta a pontot. Egyenlített, sőt 12:11-nél a hálóról lecsorgó labdával meg is nyerte a meccset. Ekkor jött az igazi dráma: a meccsbíró fordítva ítélt. Szerencsére kéznél volt az Echo Tv felvétele, így a viadal történeteben először visszanézték a labdamenetet, és módosították a döntést.

Kiss Máté tehát aranyérmes lett, csakúgy, mint Szokolics Sára, s a magyar csapat két bronzzal is gazdagodott.

A Győztesek versenye a továbbiakban a lövészettel és az úszással folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik