nemzetisport.hu 2020.02.15 16:22 Frissítve: 2020.02.16 09:54

Ünnepség: Szabó Tünde és Kovács Kokó István is átvehette oklevelét

A Testnevelési Egyetem téli oklevélátadó ünnepségén a sportélet ismert arcait is felfedezhettük.

A Testnevelési Egyetem téli oklevélátadó ünnepségén a sportélet ismert arcait is felfedezhettük (Fotók: Szaka József)

 

Kovács Kokó István, korábbi olimpiai bajnok, profi világbajnok ökölvívó, televíziós műsorvezető korábbi diplomája mellé újabbat szerzett ökölvívó-szakedzőként, Szabó Tündét, korábbi olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszót, sportért felelős államtitkárt pedig – jóllehet jogászként már eddig is jogosult volt a „dr”. előtag használatára – „summa cum laude" minősítéssel avatták a sporttudományok doktorává, egyben az egyetem doktori tanácsa feljogosította a PhD cím használatára.

Szabó Tünde korábbi olimpiai és világbajnoki ezüstérmes úszó, sportért felelős államtitkár (Fotó: Szaka József)
Ugyancsak a szombati ceremónián vehették át diplomájukat a TE, a Nemzeti Sport és a Magyar Sportújságírók Szövetsége együttműködésében indított első sportmédia felsőfokú képzés hallgatói, akik a három féléves, posztgraduális kurzus végére szinte mindannyian elhelyezkedtek a média világában. Ezért az ősszel várhatóan ismét elindul ez a szak, és a képzést elindító partnerek (TE, NS, MSÚSZ) az egyetemi alapképzésben megjelenő sportmédia szak elindításán is dolgoznak.
Az első sportmédia felsőfokú képzés hallgatói, illetve Gál Andrea, a képzés vezetője, valamint néhányan az oktatók közül: Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, Mezei Dániel és S. Tóth János (Fotó: Szaka József)


Dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya és az egyetem úszás tanszékének professzora, Kovács István, valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora (Fotó: Szaka József)
2020.09.23 20:31:55

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Szerettem volna hinni március-április fordulójának főbekólintó napjai táján – naiv módon persze –, hogy az élet hajszolására kondicionált ember megáll, s néhány pillanatig gondolkozik legalább.

2020.09.22 22:24:13

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Már elnézést, de gépiesített sportolókat vagy hús-vér embereket akarunk-e látni? Sokak szerint itt a vége, itt kellene megállni. Csak még nem jutottunk el addig a pontig, amelyen túlról már nem lehet visszatérni.

2020.09.21 11:36:35

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A helyi lapok pedig nem válogattak a címekben:     „A sport megcsúfolása”, „Merénylet a versenyzők ellen”.

2020.09.20 21:45:37

Egyéb egyéni S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Az emberiséget sakkban tartó koronavírus-járvány miatt orvosilag ellenjavallt a meccsek előtti és utáni kézfogás is.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.