Universiade: Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót a megnyitón

Vágólapra másolva!
2019.07.04. 09:27
null
Insigne (jobbra) „megrúgta” a lángot (Fotó: MEFS)
Tóth Krisztián vitte a magyar zászlót a 30. nyári universiade megnyitóünnepségén Nápolyban.

 

A szerda esti, közel háromórás eseményen 119 ország sportolói vonultak fel. A 160 fős magyar küldöttségből több mint százan vettek részt a megnyitó, őket Tóth Krisztián világbajnoki ezüstérmes cselgáncsozó, a Testnevelési Egyetem hallgatója vezette a San Paolo Stadionban – tájékoztatta a magyar csapat az MTI-t.

A megnyitón beszédet mondott többek között Oleg Matyiciny, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) elnöke, valamint videoüzenetben Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, míg az eseményt Sergio Mattarella, Olaszország köztársasági elnöke nyitotta meg. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetséget Kiss Ádám elnök képviselte, Székely Mózes főtitkár pedig a versenyzőkkel együtt vonult fel.

Az universiade lángját Carlotta Ferlito tornász gyújtotta meg, Lorenzo Insigne, a Napoli labdarúgó-kapitányának segítségével. Az ünnepséget Andrea Bocelli világhírű operaénekes produkciója zárta. A magyar csapatban 38 felsőoktatási intézmény hallgatói kaptak helyet.

Az universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. Az egyetemisták olimpiájának nevezett nápolyi eseményen a magyar fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek majd.

A nápolyi universiade versenyei július 14-éig tartanak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik