UFC: óriási csata, Miocic kiütéssel lett újra a nehézsúly bajnoka

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 07:23
null
Miocic (balra) visszavágott Cormiernek a 2018-as vereség után (Fotó: UFC News)
Bár az első három menetben jobbára Daniel Cormier akarata érvényesült a világ első számú MMA-szervezete, az amerikai UFC nehézsúlyú címmeccsén Stipe Miocic ellen, a horvát származású amerikai a negyedik menetben jobbegyeneseivel megrendítette, majd leütötte az amerikai címvédőt, aki már nem is tudott felállni. Miocic TKO-val győzött, ezzel visszavágott Cormiernek az egy évvel ezelőtt elszenvedett vereségért.

 

 

Már a felvezetőmeccsek is remek összecsapásokat hoztak az anaheimi UFC-gálán. A veretlen középsúlyú brazil, Paulo Costa egyhangú, de szoros pontozással győzte le a kubai legendát, Yoel Romerót, váltósúlyban pedig a Conor McGregor elleni, 2016-os meccsek után (melyekből egyet el is veszített az ír) először küzdő amerikai Nate Diaz szintén pontozással győzött honfitársa, Anthony Pettis ellen. A főmérkőzés pedig igazi klasszikust eredményezett.

Az egy évvel ezelőtt a félnehézsúlyból följebb lépő és meglepetésre a nehézsúlyú világbajnokot KO-val legyőző Daniel Cormier immár címvédőként a visszavágót is jól kezdte Stipe Miocic ellen. Többször talált az egyeneseivel, majd egyszer csak a vállára kapta és a padlóhoz is vágta a kihívót, aki viszont a földharc során eredményesen védekezett a korábbi olimpikon birkózóval szemben, így jöhetett a második menet.

A folytatásban Miocic is be-betalált, mire Cormier bal-jobb kombinációval válaszolt. Nagy adok-kapok alakult ki, amelyből összességében a világbajnok jött ki jobban, ugyanis Miocic fején felrepedt a bőr. A kihívó egyszer földre vitte Cormiert, aki viszont ebből gyorsan felállt.

A negyedik menethez érve Cormier egyértelműen jobban állt, ekkor viszont Miocic a sorozatos testütéseivel elkezdte fárasztani a bajnokot, aminek az lett az eredménye, hogy két nagy erejű jobbegyenest is be tudott vinni fejre, ami után megrogyott Cormier, a ketrechez szorult és már nem tudott védekezni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a küzdelmet.

A 37. életévét hétfőn betöltő Miocic így egy év után győzelemmel tért vissza a ketrecbe és visszavágott a 40 éves Cormiernek, aki a meccs utáni interjúban arról beszélt, könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó összecsapása.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik