P. K. 2019.08.18 07:23 Frissítve: 2019.08.18 11:53

UFC: óriási csata, Miocic kiütéssel lett újra a nehézsúly bajnoka

Bár az első három menetben jobbára Daniel Cormier akarata érvényesült a világ első számú MMA-szervezete, az amerikai UFC nehézsúlyú címmeccsén Stipe Miocic ellen, a horvát származású amerikai a negyedik menetben jobbegyeneseivel megrendítette, majd leütötte az amerikai címvédőt, aki már nem is tudott felállni. Miocic TKO-val győzött, ezzel visszavágott Cormiernek az egy évvel ezelőtt elszenvedett vereségért.

Miocic (balra) visszavágott Cormiernek a 2018-as vereség után (Fotó: UFC News)

 

 

Már a felvezetőmeccsek is remek összecsapásokat hoztak az anaheimi UFC-gálán. A veretlen középsúlyú brazil, Paulo Costa egyhangú, de szoros pontozással győzte le a kubai legendát, Yoel Romerót, váltósúlyban pedig a Conor McGregor elleni, 2016-os meccsek után (melyekből egyet el is veszített az ír) először küzdő amerikai Nate Diaz szintén pontozással győzött honfitársa, Anthony Pettis ellen. A főmérkőzés pedig igazi klasszikust eredményezett.

Az egy évvel ezelőtt a félnehézsúlyból följebb lépő és meglepetésre a nehézsúlyú világbajnokot KO-val legyőző Daniel Cormier immár címvédőként a visszavágót is jól kezdte Stipe Miocic ellen. Többször talált az egyeneseivel, majd egyszer csak a vállára kapta és a padlóhoz is vágta a kihívót, aki viszont a földharc során eredményesen védekezett a korábbi olimpikon birkózóval szemben, így jöhetett a második menet.

A folytatásban Miocic is be-betalált, mire Cormier bal-jobb kombinációval válaszolt. Nagy adok-kapok alakult ki, amelyből összességében a világbajnok jött ki jobban, ugyanis Miocic fején felrepedt a bőr. A kihívó egyszer földre vitte Cormiert, aki viszont ebből gyorsan felállt.

A negyedik menethez érve Cormier egyértelműen jobban állt, ekkor viszont Miocic a sorozatos testütéseivel elkezdte fárasztani a bajnokot, aminek az lett az eredménye, hogy két nagy erejű jobbegyenest is be tudott vinni fejre, ami után megrogyott Cormier, a ketrechez szorult és már nem tudott védekezni, a mérkőzésvezető pedig beszüntette a küzdelmet.

A 37. életévét hétfőn betöltő Miocic így egy év után győzelemmel tért vissza a ketrecbe és visszavágott a 40 éves Cormiernek, aki a meccs utáni interjúban arról beszélt, könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó összecsapása.      

 


 

 

2019.09.18 21:49:34

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Ez a jövő – esszük, nem esszük, nem kapunk mást. És ne tévedjünk: az éhhalált választóknak még az emlékét sem igen fogják megőrizni.

2019.09.16 16:30:55

Egyéb egyéni VINCZE SZABOLCS

Arkagyij Dvorkovicsnak tetszenek a magyar kezdeményezések és támogatni akarja őket.

2019.09.17 19:28:46

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Lőrincz Tamás minden idők egyik legjobb magyar birkózója.

2019.09.17 09:46:38

Egyéb egyéni B. L.

Olimpikonok a szurkolói zónában.

2019.09.16 10:12:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

A mexikói olimpia utáni esztendőben, a budapesti vb-n is egy-egy arany- és ezüstérmet szerzett Magyarország.