Triatlon: Kovács Zsófia idén is érmet remél az Eb-n

Vágólapra másolva!
2017.06.16. 12:40
A tavaly történelmi bronzérmet szerző Kovács Zsófiának nem a kontinensviadal a fő versenye, ám a kemény pálya és az időjárás segítségével idén is dobogót remél.

Nem hangzik olyan szépen, de a magyar triatlonsport szempontjából örülnénk, ha Kitzbühel lenne az új Lisszabon.

VEGYES OLIMPIA
Több módosítás mellett azt is bejelentette a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Lausanne-ban, hogy a 2020-as tokiói olimpián a vegyes váltó is versenyszám lesz az ötkarikás programban. A Magyar Triatlonszövetség üdvözli a döntést, mert szerinte Magyarország esélyes, hiszen tavaly a lisszaboni Európa-bajnokságon a Kovács Zsófia, Tóth Tamás, Vanek Ákos és Vanek Margit alkotta négyes bronzérmet szerzett. Rio de Janeiróban egyébként a férfiak és a nők mezőnyében is két-két magyar triatlonos indult, a legjobb eredményt pedig Faldum Gábor érte el, aki a 20. helyen ért célba.

Tavaly Kovács Zsófia történelmi sikert ünnepelhetett, megszerezte Magyarország első felnőtt Európa-bajnoki érmét, ráadásul az egyéni után az ugyancsak harmadik helyen célba érő vegyes váltó tagjaként is szerepelt. Aki pedig azt hiszi, hogy Kovács rendkívül elégedett volt a 2016-os bravúrja után, az téved.

„Sajnos ez rossz tulajdonságom, a sikereket kevésbé tudom megélni, mint a kudarcokat – mondta beismerően Kovács. – A tavalyi szép emlékek után jó érzésekkel érkeztem meg az Európa-bajnokságra, de nincs bennem elégedettség. Nagyon ritkán vagyok elégedett magammal, talán még a lisszaboni verseny után sem voltam teljesen az.”

A 29 éves triatlonista önkritikus, de legalább bizakodó: állítása szerint egyre jobb formába kezd lendülni, igaz, az idei fő versenye nem az Európa-bajnokság, hanem a hamburgi World Triathlon Series és a tiszaújvárosi világkupa lesz, azokra készül igazán.

„A nyári edzőtáborban, Vitoria-Gasteizben eléggé belecsaptunk a munkába, úgy érzem, még sohasem edzettem ennyit – árulta el Kovács. – Sok minden jót el tudtam volna mondani magamról, de frissnek a legnagyobb jóindulattal sem lehetett nevezni... Szerdán érkeztem meg Kitzbühelbe, onnantól csak a pihenésen és a hangolódáson van a hangsúly. A triatlonban bármi megtörténhet, ám annak az ellenkezője is, szóval a fáradtságom ellenére bízom magamban és a képességeimben, bennem lehet egy jó eredmény. Szerintem a kemény pálya és az időjárás nekem kedvez, mindent meg fogok tenni, hogy ismét a dobogóra álljak. Különösen a vasárnapi mix váltót várom nagyon, tavaly bronzérmesek voltunk, idén is erős csapattal állunk oda, ráadásul így, hogy bekerült a tokiói olimpia programjába, rendkívül izgalmasnak ígérkezik.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik