MTI 2020.08.04 21:52 Frissítve: 2020.08.04 21:56

Triatlon: elmarad a tiszaújvárosi világkupaverseny

A koronavírus-járvány miatt idén elmarad a Triatlon Nagyhét és a világkupaverseny Tiszaújvárosban.

 

„A szervezőbizottság augusztus beköszöntével jutott el arra a pontra, amikor már nem halaszthatja tovább a végső döntést a rendezvény megtartásával kapcsolatban. Minden körülményt és szempontot figyelembe véve azt a közös álláspontot alakítottuk ki, hogy a jelenlegi helyzetben nem tudjuk felelősen vállalni a rendezvény bármely formában történő megtartását" – áll a testület keddi közleményében.

A szervezők hangsúlyozták, az elmúlt hónapokban szüntelenül figyelemmel kísérték a koronavírus-helyzet alakulását, valamint az ide vonatkozó központi intézkedéseket és jogszabályokat. Folyamatos volt az egyeztetés a Tiszaújvárosi Triatlon Klub, a városi önkormányzat, valamint a Nemzetközi és a Magyar Triatlon Szövetség között, hiszen az illetékesek szerettek volna felelősségteljes döntést hozni.

A közlemény kitér arra, hogy bár a járvány első hulláma lezajlott, a vírus még mindig jelen van, ezért fennállhat a fertőzés veszélye.

„Meglátásunk szerint több szempontból is problémába ütközhet a külföldi versenyzők Magyarországra történő beutazása, így nem tudjuk garantálni egyes élsportolók részvételét a világkupán. Szintén nem látjuk egyértelműnek, milyen módon, és milyen jogszabályokat figyelembe véve tudnánk korlátozni a nézők létszámát” – magyarázzák a rendezők.

Mint kifejtik, ezzel a kényszerű döntéssel egy több évtizedes hagyomány szakad meg, ugyanakkor bíznak abban, hogy jövőre a megszokott színvonalon kerülhet sor a rangos eseményre.

Az elit világkupát és a junior Európa-kupát is magába foglaló XXII. Mol Triatlon Nagyhét eredeti dátuma július 15–19. volt, de az már tavasz óta biztos volt, hogy ebben az időszakban – a világjárvány miatt - nem kerülhet sor a versenyekre.

2020.09.17 21:41:59

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sportújságírónak lenni jó. Sok fiatal álma, kevesebbek álmának beteljesülése. Olyan tevékenység megélése, ahol napjaink agyonszabályozott világában is hőstettek zajlanak, diadalmaskodni lehet, vagy felállni a térdre kényszerítettség állapotából.

2020.09.17 00:14:12

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Minden életútnak van tanulsága, „mónapistáé” elsődlegesen az, hogy az embernek meg kell találnia a helyét a világban, s ott megtenni a lehető legtöbbet. Nagy formátumú ember volt, ifjan s később idősebben, bölcsebben is.

2020.09.15 21:15:08

Egyéb egyéni MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Mi az, ami hajtja őket, illetve azokat, akik fanatikusan buzdítják őket? Erre a The Athletic szakírója adta meg a választ, aki Szlovéniáig utazott, hogy megfejtse a Doncic-titkot.