MTI 2016.08.05 18:24 Frissítve: 2016.08.05 18:32

Triatlon: az Ironman 70.3 szervezője szerint kiváló volt a víz minősége

A Lágymányosi-öböl vize hetekkel és közvetlenül az Ironman 70.3 verseny előtt, valamint azután is kiváló minősítést kapott – közölték a verseny szervezői pénteken az ÁNTSZ-től átvett dokumentumokra hivatkozva.

A szervezők sajtóközleménye szerint jogi eljárást kezdeményeznek a Magyar Triatlonszövetséggel (MTSZ) és annak vezetőségével szemben.

Mint írták: a dokumentumok azt is alátámasztják, hogy egyetlen versenyző, így az olimpikon triatlonista sem szerezhetett a Lágymányosi-öbölben hasmenéssel és hányással járó megbetegedést.

„Az általunk ma közzétett hiteles dokumentumok egyértelműen igazolják, hogy úszóink a rendezvény alatt kiváló minőségű vízben, teljes biztonságban sportoltak. Egyúttal felszólítjuk az MTSZ-t, hogy kérjen bocsánatot a sportolóktól a félretájékoztatásért és pánikkeltésért, továbbá Bátorfi Béla, a Magyar Triatlonszövetség elnöke azonnali hatállyal mondjon le tisztségéről” – közölte Csomor Tamás, az Ironman 70.3 Budapest ügyvezető igazgatója.

A Lágymányosi-öböl vizéről a szervezők kétszer is kértek ÁNTSZ által akkreditált vízmintavételi eljárásban minősítést, és közlésük szerint mindegyik eredménye kiváló lett. Mindez ellentmond a Magyar Triatlonszövetség korábbi közleményének. Az MTSZ keddi tájékoztatása szerint figyelmeztették az Ironman 70.3 rendezőit, hogy fertőzött a víz, ennek ellenére múlt vasárnap megtartották az úszás versenyszámot a Dunában.

Az MTSZ keddi közleményében az állt, hogy a fővárosi tisztifőorvos szerint az öböl vize fürdésre és sportolásra alkalmatlan volt, ezért a szövetség írásban kérte a szervezőktől az úszás törlését a vasárnapi rendezvényből.

 

2020.04.02 11:47:20

Egyéb egyéni MAROSI GERGELY

Az olimpiai falut és az All Star-mérkőzéseket is a nagy krízisnek köszönhetjük • Elképesztő ötkarikás kalandok és egy rejtői balhé magyar legendákkal.

2020.04.02 21:40:23

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Elképzeltem hasonló jelenetet egy üresen tátongó stadion, teszem azt a Puskás Aréna előtt egy szintén idős futball-legendával, a gyengélkedő Mészöly Kálmánnal, esetleg a riói Maracana előtt Pelével.

2020.03.31 22:56:16

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Megfelelő szakmai támogatással az erőállapotot szinten tartani hivatott gyakorlatok többsége is háziasítható, hiszen lépcső szinte mindenütt van, miként gumikötél rögzítésére alkalmas gerenda, kampó vagy ajtókeret is.

2020.03.31 22:52:42

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Rácáfolt mindenfajta lebecsülésre, ez sem éppen kis tett.

2020.03.30 21:42:46

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ami történt-történik, engem is meggyötör, de hogy lélekben erősödve élhetjük túl az egészet, hinni akarom mégis. S hogy így élheti túl a sport, az olimpia, azt is!