Torna-vk: Makra és Vecsernyés is aranyérmet nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.09.08. 19:32
Vecsernyés Dávid nyújtón, Makra Noémi gerendán nyert aranyérmet a tornászok szombathelyi challenge világkupaversenyén, vasárnap.

A magyar szövetség beszámolója szerint a szerenkénti döntők második napján Vecsernyés – aki a selejtezőből az ötödik legjobb eredménnyel jutott fináléba – két tizedet javított pénteki eredményéhez képest, teljesítményét 13.966 ponttal értékelte a zsűri. Ennél magasabbat senki sem tudott elérni, így a magyar tornász diadalmaskodott.

„Nagyon erős mezőny jött össze a nyújtó döntőjében, ahol én kezdtem, amit szeretek. Sikerültek a magas pontszámot érő elemeim, apróbb hibák csúsztak csak a gyakorlatba, de ezekkel együtt is diadalmaskodtam. Csaknem 14 pontot kaptam, ráadásul a selejtezőhöz képest javítottam is, aminek külön örülök” – mondta az Európa-bajnoki bronzérmes tornász.

Makra – aki a pénteki selejtezőből első helyen jutott a szer fináléjába – hibátlan gyakorlatot mutatott be és közel nyolctized pontos előnnyel győzött.

„Őszintén szólva nem gondoltam volna, de nagyon boldog vagyok, hogy győztem gerendán, ami ezt megelőzően öt éve jött össze”
– fogalmazott a tornász. Hozzátette, az elmúlt egy-másfél év nehéz volt számára, mert hosszabb sérülésből kellett visszatérnie, így különösen boldog az első hely miatt.

„A gyakorlatom anyagereje már megvan, a kivitelen még lehet és kell is javítani. Fantasztikus hangulat volt a csarnokban, jó volt visszatérni, és itt versenyezni Szombathelyen” – tette hozzá Makra.

TORNA-VK
FÉRFIAK
NYÚJTÓ

1. Vecsernyés Dávid 13.966 pont
UGRÁS
1. Jonekura Hidenobu (japán) 15.049 pont
KORLÁT
1. Oleh Vernyajev (ukrán) 15.200 pont

NŐK
GERENDA

1. Makra Noémi 13.200 pont

TALAJ
1. Marina Gonzalez (spanyol) 12.866 pont
...6. Schermann Bianka 12.666
7. Makra Noémi 12.100

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik