Torna: vb-kvótát szerzett a magyar csapat Dohában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.26. 22:20
A magyar férficsapat bejutott a legjobb 24 közé a dohai torna-világbajnokságon. A Vecsernyés Dávid, Babos Ádám, Boncsér Krisztián, Kardos Botond és Ryan Sheppard alkotta válogatott a 10. csoportban lépett a szerekhez a selejtezőben és végül a 20. helyen zárt.

Ez azt jelenti, hogy a magyarok csapatban indulhatnak a 2019-es stuttgarti világbajnokságon, ahol olimpiai kvótát lehet szerezni.

„A fiúk hozták az átlagot, egy-két hiba becsúszott azért, de a huszadik helyezést így is szállították. Úgy gondolom, hogy az alap megvan, erre építkezhetünk” – összegzett Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

A katari vb-n a három legjobb együttes ötkarikás kvótát szerez, míg a jövő évi világbajnokságon további kilenc nemzet legjobbjai érdemlik majd ki a tokiói indulási jogot.

A férfiaknál sem az egyéni összetett döntőben, sem a szerenkénti finálékban nem lesz magyar érdekeltség. Az összetett kvalifikációban Ryan Sheppard az 51. helyen végzett 77.099 ponttal, Kardos Botond pedig a 64.-en 75.998 ponttal. A nyújtón Európa-bajnoki bronzérmes Vecsernyés Dávid a 24. helyen végzett a szer kvalifikációjában 13.766 ponttal. Boncsér Krisztián ugrásban elért 22. helyezése volt a legelőkelőbb magyar pozíció a selejtezők során.

Szombaton a nők selejteznek, esetükben a cél ugyanaz, mint a férfiaknál. A legjobb 24-be jutó csapatok részvételi jogot szereznek a jövő évi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra. A nőknél Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Fehér Nóra, Péter Sára és a tartalék Al-Salty Dália kapott helyet a csapatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik