Nemzetisport.hu 2010.11.22 14:31 Frissítve: 2015.02.20 02:18

Torna: szombaton Kanyó Éva-emlékverseny olimpiai bajnokokkal

A budapesti Tornacsarnokban november 27-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a KSI Tornaszakosztálya és a Kanyó Éva Tornaalapítvány a fiatalon elhunyt tornásznő, Kanyó Éva emlékére kiírt nemzetközi tornaversenyt. Az emlékversenyen a hazai élmezőny mellett olimpiai bajnokok is jelen lesznek, a szervezők 12 ország versenyzőit várják.

Az év legrangosabb hazai tornaversenyére több mint tíz országból – köztük Oroszországból, Ukrajnából, Kanadából, Svájcból, Angliából, Izlandról és Ausztráliából – érkeznek a versenyzők. A magyarok részéről az élmezőny is szerekhez lép, többek közt a vendéglátó klub színeiben a rotterdami vb-n a jövő évi olimpiai kvalifikációs szereplést csapatban megszerző Eb-ötödik Hidvégi Vid, Divéki Luca, Nyers Csaba és Kállai Zoltán.

Kanyó Éva – a népszerű televíziós műsorvezető, Rózsa György felesége – tornászpályafutása a Központi Sportiskolából indult; kiemelkedő eredményeit tekintve többszörös magyar bajnok, Ifjúsági Barátság Verseny- és Amerika Kupa-győztes gerendán, a ’78-as strasbourgi vb csapatversenyének negyedik helyezettje. Eredményei előtt a KSI évről évre az emlékére rendezett viadallal tiszteleg.

Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin a ’64-es tokiói olimpia ezüstérmese. Részvételét visszaigazolta az ukrán Bogdan Makuc, a román Marius Urzica, valamint az orosz Nyikolai Krukov és Jelena Zamolodcsikova; a négy korábbi olimpiai bajnok immár kísérőként, edzői, pontozóbírói feladatokat fog teljesíteni. Az eseményt a magyar sport több kiválósága is megtiszteli jelenlétével, így Egerszegi Krisztina, Gyulay Zsolt, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Csollány Szilveszter és Gergely Gábor.

A VIII. Kanyó Éva-emlékverseny november 27-én délelőtt tízkor az ifjúságiak és a serdülők versenyeivel kezdődik, a felnőtteket délután háromtól szólítják szerekhez.

2020.10.19 22:04:08

Egyéb egyéni L. P. I.

2020.10.19 19:08:23

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Felmérésekben, elriasztó adatok közzétételében, győzködésben nem volt, nincs hiány Klebelsberg Kunó óta napjainkig, ám mintha ezzel a legtöbbször le is tudnánk a legendás kultuszminiszter által kirótt feladatot.

2020.10.16 20:23:23

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

„Úgy harcolt, mintha tényleg ez az egyetlen és utolsó alkalma lenne a siker eléréséhez.”

2020.10.16 22:53:46

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Minden egyes győzelemnek örülni kell és értékelni, hogy Marco Rossival a gondok ellenére egy meccsre kerültünk attól, hogy részt vehessünk a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

2020.10.15 20:17:49

Egyéb egyéni N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Hittem, hogy a súlyemelés igazságos. Anno nem tudtam elképzelni, hogy amit látok, csalás lehet, s ami a biztonságot, a pontosságot (a mérhetőséget) jelentette nekem, az a leginkább támadható.