Nemzetisport.hu 2010.11.22 14:31 Frissítve: 2015.02.20 02:18

Torna: szombaton Kanyó Éva-emlékverseny olimpiai bajnokokkal

A budapesti Tornacsarnokban november 27-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a KSI Tornaszakosztálya és a Kanyó Éva Tornaalapítvány a fiatalon elhunyt tornásznő, Kanyó Éva emlékére kiírt nemzetközi tornaversenyt. Az emlékversenyen a hazai élmezőny mellett olimpiai bajnokok is jelen lesznek, a szervezők 12 ország versenyzőit várják.

Az év legrangosabb hazai tornaversenyére több mint tíz országból – köztük Oroszországból, Ukrajnából, Kanadából, Svájcból, Angliából, Izlandról és Ausztráliából – érkeznek a versenyzők. A magyarok részéről az élmezőny is szerekhez lép, többek közt a vendéglátó klub színeiben a rotterdami vb-n a jövő évi olimpiai kvalifikációs szereplést csapatban megszerző Eb-ötödik Hidvégi Vid, Divéki Luca, Nyers Csaba és Kállai Zoltán.

Kanyó Éva – a népszerű televíziós műsorvezető, Rózsa György felesége – tornászpályafutása a Központi Sportiskolából indult; kiemelkedő eredményeit tekintve többszörös magyar bajnok, Ifjúsági Barátság Verseny- és Amerika Kupa-győztes gerendán, a ’78-as strasbourgi vb csapatversenyének negyedik helyezettje. Eredményei előtt a KSI évről évre az emlékére rendezett viadallal tiszteleg.

Az esemény fővédnöke Schmittné Makray Katalin a ’64-es tokiói olimpia ezüstérmese. Részvételét visszaigazolta az ukrán Bogdan Makuc, a román Marius Urzica, valamint az orosz Nyikolai Krukov és Jelena Zamolodcsikova; a négy korábbi olimpiai bajnok immár kísérőként, edzői, pontozóbírói feladatokat fog teljesíteni. Az eseményt a magyar sport több kiválósága is megtiszteli jelenlétével, így Egerszegi Krisztina, Gyulay Zsolt, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Csollány Szilveszter és Gergely Gábor.

A VIII. Kanyó Éva-emlékverseny november 27-én délelőtt tízkor az ifjúságiak és a serdülők versenyeivel kezdődik, a felnőtteket délután háromtól szólítják szerekhez.

2020.08.11 17:13:21

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

Tornászati vándordíj? A leventelabdarúgó-bajnokság kupája? Kincskereső kollégánk a 85 centis, felbecsülhetetlen értékű sportrelikvia titka nyomában.

2020.08.10 17:43:32

Egyéb egyéni SZABÓ GÁBOR

A világon egyetlenként a sport- és a művészeti versenyben is olimpia bajnoknak vallhatta magát Walter Winans.

2020.08.09 23:44:38

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

ALAPVONAL. Alvarez esete arra példa, hogy mégsem kergült itt meg körülöttünk mindenki, még abban is megerősít minket, hogy pandémia ide, egyre kevésbé értékként kezelt tudás oda, a létezés továbbra is a legjobb dolog, ami velünk történhet.

2020.08.03 20:09:10

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Bűvös évszámok: 1848, 1954 – a történelem, a politika és a sport kapcsolódási pontjairól a Rubicon főszerkesztője, Rácz Árpád beszélt.