Torna: „Nehéz úgy edzeni, hogy fázik az ember” - Berki

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.20. 07:43
null
Nonszensz: Berki Krisztián felkészülését a hideg hátráltatta a vb előtt... (Fotó: Mirkó István)
Az antwerpeni torna-világbajnokságra készülő magyar sportolók felkészülését váratlan körülmény nehezítette. A Tornacsarnokban csütörtökön ugyan beindult a fűtés, de csak három nap késéssel, pedig a szakvezetők előre figyelmeztettek a lehűlésre – addig Berki Krisztián és társai felfűtetlen (és ezért sérülésveszélyes) csarnokban kényszerültek tréningezni az ideális körülményeket nyújtó tatai edzőtábor után.
Berki Krisztián – csapattársaival – szerdán Antwerpenbe utazik, hogy az év legfontosabb versenyén, a világbajnokságon megkísérelje megvédeni címét lólengésben. Új gyakorlat, megfeszített munka, edzések a legmelegebb nyárban – Berki tényleg mindent megtett azért, hogy továbbra is ott maradhasson a csúcson. Ezek után letaglózó a hír, mely szerint a hirtelen jött hideg miatt három napon keresztül gyakorlatilag nem tudott edzeni az olimpiai bajnok, mert a Tornacsarnokban csak vacogtak a sportolók, mígnem aztán csütörtökön beindult a fűtés...

„Úgy látszik, ezek a nehézségek már hozzátartoznak a felkészüléseim finiséhez – mondta Berki Krisztián a Nemzeti Sportnak. – Nehéz úgy edzeni, hogy közben fázik az ember, hogy nem tudja, milyen mikroszakadás keletkezhet a kezében, amely csak a későbbiekben jelentkezik. A hidegre rá is ment néhány edzésem, és mentálisan sem könnyű úgy készülni, hogy az ember fél valamitől."

„Megtörte a felkészülésünket a hideg. Tatán minden rendben volt, és most, amikor az a lényeg, hogy minél több tiszta fogása legyen egy tornásznak, edzéseket voltunk kénytelenek kihagyni. Kiestünk a ritmusból. A legfontosabb időszakban történt ez, hiszen szerdán utazunk Antwerpenbe, az azt követő kedden pedig Krisztián a vb-selejtezőben lép pódiumra" – vélekedett Berki edzője, Kovács István.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik