MTI 2019.05.06 16:16 Frissítve: 2019.05.06 16:59

Torna: a győri junior-vb-re megkezdik a jegyértékesítést

A héten elindul a jegyértékesítés a június 27. és 30. között rendezendő I. junior torna-világbajnokságra - jelentették be a magyar szövetség (MATSZ) képviselői hétfői győri sajtótájékoztatójukon.

 

Altorjai Sándor főtitkár elmondta, a jegymester.hu internetes oldalon válthatnak belépőt az érdeklődők a négynapos versenyre, emellett pedig az egyesületeknek a szövetség is biztosít jegyet. Hozzátette, a vb előtti, június 25-ei és 26-ai pódiumedzések ingyenesen látogathatóak lesznek a nagyközönség számára, a 27-i és 28-i férfi és női selejtezőre 500–1000, a 29-i és 30-i döntőkre pedig 2000 forintért kaphatók jegyek.

Az előkészületekről megjegyezte, hogy a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG) a győri helyszín bejárása után kitűnőre értékelte azt.

Magyar Zoltán, az MATSZ elnöke kiemelte, nagy sportdiplomáciai siker, hogy a magyar szövetség kezdeményezésére junior vb-t tartanak, ráadásul éppen Magyarországon. Rámutatott, szigorú előírásoknak kell megfelelniük az infrastruktúrát, illetve a helyiségeket, tornaszereket illetően: egy verseny-, egy bemelegítő- és két edzőcsarnokot kell felszerelniük. Hangsúlyozta, a világbajnokság után a hazai klubok is profitálhatnak ebből az infrastruktúrából, ugyanis a szövetség megvásárolja a tornaszereket, később pedig kiadja azokat fővárosi, illetve a vidéki egyesületeknek használatra.

Borkai Zsolt, a rendezőváros Győr polgármester arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a kisalföldi megyeszékhely az állami támogatás mellett több százmillió forinttal támogatja a verseny megrendezését. Rámutatott, Európa egyik legjobb edzőtermét építették fel az eseménynek helyet adó Olimpiai Sportparkban. Hozzátette, Magyarországon az utóbbi években kicsit háttérbe szorult a torna, pedig az atlétika és az úszás után a harmadik legnépszerűbb olimpiai sportág. Ezért is fontos, hogy itt rendezhetik meg ezt a vb-t.

A sajtótájékoztatón bemutatták a vb hivatalos promófilmjét, amellyel mostantól az eseményt népszerűsítik. A Győrben elkészített filmben a többszörös junior válogatott Szujó Hanna és az ifjúsági olimpiai érmes Balázs Krisztián kapott főszerepet.A verseny kabalaállata a 2017-es győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál kabalafigurája, Hugoo, a kakas lesz.

A vb részletes programja
június 23., vasárnap: delegációk érkezése
június 24., hétfő: női-férfi edzések
június 25., kedd: férfi pódiumedzés
június 26., szerda: női pódiumedzés
június 27., csütörtök: férfi egyéni összetett döntő, csapatdöntő, selejtező a szerenkénti döntőkre
június 28., péntek: női egyéni összetett döntő, csapatdöntő, selejtező a szerenkénti döntőkre
június 29., szombat: női-férfi szerenkénti döntők (női Ugrás, felemáskorlát, férfi Talaj, ló, gyűrű)
Június 30., vasárnap:
női-férfi szerenkénti döntők (női gerenda, talaj, férfi ugrás, korlát, nyújtó)
július 1., hétfő: delegációk elutazása

 

2020.07.02 10:53:21

Egyéb egyéni KOVÁCS GERGELY (Képes Sport)

Megnéztük, hogy a legnépszerűbb sportágakban a kortárs ikonok mire jutottak 33 év alatt.

2020.07.05 11:26:11

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A 25 éves korábbi Supercar-versenyző egyes hírek szerint új munkájával heti 25 ezer dollárt tehet zsebre.

2020.07.03 15:26:25

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Könnyed testmozgás, amihez nem kell sportolónak lenned, viszont élvezetes.

sup